Tre store terroraktioner skal vise, hvor stor magt Islamisk Stat har opnået på bare et år

Flere kommentatorer har afvist, at der er en sammenhæng mellem de tre terroraktioner, der blev begået fredag i Frankrig, Tunesien og Kuwait. Men det er absurd siger en analytiker med base i Gulf regionen.

 

“Det er afburd at afvise, at der er en sammenhæng, sådan som blandt andet myndighederne i USA har gjort det”. Det skriver Dr. Theodore Karanik i en analyse på Al Arabiyas netavis.

 

Omkring 80 mennesker døde og flere hundrede blev sårede.

 

De tre store terroraktioner kommer samme dag, fredag. Det er anden fredag i Ramadanen,  og den dag Islamisk Stats for et år siden udråbte Islamisk Stat som Kalifatet. Det viser den magt organisationen har opnået.

 

Desuden blev et fjerde terrorangreb afværget. Islamisk Stat lapnlagde at bombe en store militærparade i London, hvor britiske soldater skulle hædres. Men det blev afsløret af journalister på The Sun.

 

I Frankrig blev en fabrik med kemisk materiale angrebet. Fabrikens ejer fik halsen skåret over. Hovedet blev sat på et hegn med den islamiske trosbekendelse. Dr. Theodore Karanik minder om, at det iøvrigt er fjerde gang Frankrig oplevet en grusom terrorhandling.

 

I Kuwait døde mindst 27, da en selvmordsbomber kørte ind i en shiamuslimsk moské. Islamisk Stat har sagt, at de står bag.

 

Islamisk Stat har også sagt, at de står bag myrderierne på en populær badestrand i Tunesien.

 

Nye frygtelige oplysninger om, hvad der skete på badestranden i Tunesien

 

Abu Yahya Qayrawani ankom med jetski til den stranden i Soussé. Der var mange mennesker, og de der lagde ærke til ham, så en almindelig ung man i shorts og T-shirt som smilede og jokede. Men pludselig gik den smilende unge mand i gang med at myrde løs.

 

Læs også
Han blev ansat som sikkerhedsvagt i supermarked – så sprang han ud som frådende islamist

Han havde en maskinpistol, AK47, gemt i en parasol. Han skød vildt omkring sig, og dræbte 38 mennesker, inden har selv blev dræbt. De fleste var briter, men der var også tyskere og belgiere blandt de dræbte.


Abu Yahya var terrorist fra Islamisk Stat, og han kom for at myrde flest mulig på stranden. Han gik efter de badegæster, som kom fra Storbritannien og Frankrig, sagde øjenvidner bagefter. Han kiggede sig grundigt omkring. Og nu bagefter kan dem, der så det, forstå hvorfor.

“Gå væk” sagde han til nogle af dem, der var på stranden. Og øjenvidnerne mente, at der  ikke var tvivl om at han udvalgte sig sine ofre .

 

Islamisk Stat har meddelt at de står bag angrebet. De har lagt et foto af Abu Yahya Qayrawani ud på nettet:

 

Her er flere optagelser fra stranden i Soussé:

 


a

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…