Soldaterne har oplevet ting, der er så barske, at de ikke kan fortælle andre menneske om det – nu hjælper Lago dem

Lago er ikke bare en almindelig terapihund, han er nemlig Norges første terapihund for krigsveteraner med posttraumatisk stressyndrom

 

Solberg som har gjort tjeneste i Libanon i 1987.

 

Tom Solberg har gjort tjeneste som norsk soldat i Libanon i 1987. Derfor ved han hvor svært, det er at komme tilbage til samfundet, hvor man skal fungere med mennesker, som slet ikke kender krigens virkelighed.

”Jeg har været meget isoleret, fordi det er svært at tale med vennerne om de oplevelser, man har haft,” fortæller Tom som gerne vil hjælpe andre i samme situation som ham selv.

 

Bare det at komme ud af døren kan være en udfordring for mange hjemvendte krigsveteraner.

 

Men her har Tom fået en fantastisk ven og hjælper i Schäferhunden Lago.

 

”Når jeg kommer udendørs åbner sig en helt ny verden. Det er sjovt at træne sporing med Lago. Og nogle gange fortæller jeg også Lago om det, der rumsterer i hovedet. Det hjælper virkelig meget,” siger Tom Solberg.

Derfor fik Tom den ide, at han kunne tage Lago med til møder og samtaler med andre krigsveteraner. Og det har vist sig at være en virkelig god ide.

”Det betyder meget at få tankerne væk, og det er Lago helt suveræn til”, siger Tom.

 

Og Lago er så god til sit arbejde, at han netop er blevet kåret som en af årets dyrehelte. Med titlen følger en pris på 5.000 Nkr. Pengene er nu doneret til et initiativ som skal uddanne flere terapihunde for krigsveteraner.

 

Foruden at fungere som terapiehund for krigsveteraner, spreder Lago glæde som besøgshund for ældre og syge borgere.

 

Kilde: Norsk Kennel Klub

Læs også
Video: Hunden vil sidde ned, så hvorfor ikke sætte sig på en dejlig blød baby …

 


a

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…