Britiske Afsana mødte franske Bruno i 2008. De blev forelskede giftede sig i 2010, flyttede til Dubai og fik en lille søn Louis.
Afsana er ikke-praktiserende muslim, Bruno er kristen.
Men ægteskabet mellem Afsana og Bruno udviklede sig ikke lykkeligt, i hvert fald ikke i Afsanas øjne.
”Fra det øjeblik jeg satte fødderne på Emiraternes jord, følte jeg at min skæbne var besejlet. Bruno kontrollerede alt med penge. Han kritiserede mig fordi jeg ikke kunne amme. Og han begrænsede internetforbindelsen i hjemmet,” fortæller Afsana.
Men Afsana der tidligere havde haft en faglig karriere måtte heller ikke arbejde.
”Da jeg ville arbejde foreslog han at jeg blev tjenestepige. Vi havde konstant skænderier, fordi han sagde, at jeg ikke adlød ham. Og han blev ved med at minde mig om, at vi levede i et islamisk land, hvor en mands ord er lov.”
En dag kulminerede Afsanas trængsler efter endnu et optrin med manden. Hun henvendte sig til politiet, men i stedet for at lytte til hende, spurgte de hvorfor hun ikke adlød sin mand.
Herefter besluttede Afsana at flytte væk fra Bruno og tage drengen med sig. Men hun blev anholdt, fik inddraget sit pas og beskyldt for at ville bortføre drengen. Hun ender på et kvindeasyl, men må senere gå under jorden med drengen.
I 2013 afgjorde retten, at faren skulle have forældremyndigheden over Louis, og Afsana blev idømt én måneds fængsel for at have bortført drengen. Hun fik desuden tilkendt tre timers samvær med drengen om ugen. Samværet skal foregå i Brunos hjem i Dubai, og overvåges af en mandlig slægtning.
Afsana blev dømt fordi: Hun adlød ikke sin mand. Hun tog sig ikke af sønnen fordi han havde allergi og hun gik på bar om natten. Og hun havde sendt et julekort til sin mand.
”Jeg føler at sharia har taget min søn fra mig. Mit eneste håb er, at Louis vil prøve at finde mig når har er blevet 18 år,” siger Afsana der føler sig magtesløs.
De britiske myndigheder har fortalt hende, at man ikke kan omstøde sharia-rettens afgørelse. Samtidigt advarer britisk udlændingeservice nu britiske kvinder som lever i de arabiske emirater om, at de i tilfælde af skilsmisse vil blive behandlet efter sharia-loven, selvom de har en anden nationalitet eller religion.
Kvinder må ikke ansøge om forældremyndigheden efter islamisk lov
Islamisk lov tillader ikke muslimske kvinder, at ansøge om forældremyndighed over børnene.
Ifølge islamisk lov har kvinder ikke myndighed over deres eget liv, derfor kan de heller ikke tilkendes myndighed over et barn.
Islamisk lov giver dog mulighed for, at det lille barn kan bo hos moderen indtil det når skolealderen, eller det tidspunkt hvor barnet skal begynde at deltage i de daglige bønner. Det er oftest ved 5-7 års alderen.
Islamisk lov går ud fra at manden er muslim. Og Ifølge sharia er det manden, der skal have børnene ved en skilsmisse. Han skal sikre at de bliver muslimsk opdraget.
Men A er gået sine egne veje og har giftet sig med en kristen mand. Derfor var det svært for sharia-domstolen at domme udfra de sædvanlige regler for skilmisse og bare give børnene til en kristen mand.
Derfor endte man med begrundelser om ulydig hustru og ulovlige julekort.
Men slutresultatet var som altid når sharia hersker: Kvinden bliver umyndiggjort og manden vinder.
Kilde: Express Se billeder HER.