Saudisk konge på ferie i Frankrig: Kræver offentlig strand lukket og kvindelige betjente fjernet

Befolkningen er rasende, men der er ikke noget at gøre. De franske myndigheder har bøjet sig for for Kong Salman fra det totalitære og undertrykkende muslimske Saudi-Arabien.

 

Striden drejer sig om et smukt stykke strand ved den Franske Riviera, der hedder Mirandole. Her holder kongen netop nu ferie i sin enorme luksus villa, som ligger lige ud til Middelhavet. Men han vil ikke bade sammen med andre. Derfor har han beordret den offentlige strand lukket for alle andre end ham selv.

 

De franske myndigheder har smækket hælene sammen og bøjet sig for kravet. Desuden har de givet kongen tilladelse til at bygge en elevator fra villaen direkte ned på stranden.

 

”Det er oprørende. Bare at bygge noget på en offentlig strand. Hvem tror de, at de er?, spørger en rasende kvinde fra lokalområdet. Hun har sammen med 100.000 andre skrevet under på en protest.  (Daily Mail)

 

Kræver kvindelige betjente fjernet

Men ikke nok med det. Den saudiske konge vil heller ikke finde sig i kvindelige politibetjente.

 

I modsætning til Saudi-Arabien, så er der ligestilling mellem mænd og kvinder i Frankrig, og en del politibetjente er kvinder. Derfor er der også kvindelige betjente blandt dem, der skal bevogte den saudiske konge. Men det vil han altså ikke acceptere. Og nu har den socialistiske regering også bøjet sig for dette krav.

 

Politiet er rasende og kalder det diskrimination.

 

”Er det fordi, de ikke vil beskyttes af kvinder, eller er det fordi de ikke vil bade i kvinders påsyn?, spørger Sylvain Martinache fra politiet.

 

Myndighederne forsvarer sig med, at de også ville lukke stranden, hvis det drejede sig om præsident Obama og andre statsoverhoveder.

 

Men ingen af dem ville kræve kvindelige betjente fjernet. Men det vil en leder fra et muslimsk land, hvor kvinder er ekstremt undertrykte og uden ligestilling.

Læs også
Racisme mod franskmænd – de kalder os “hvide svin”

 

Saudi-Arabien er en stor kunde hos den franske våbenindustri og en allieret i Mellemøsten. Og så kan man åbenbart acceptere meget trods befolkningens protester.

 

På en video kan man se kongen med et følge på 1000 personer køre i armerede biler fra den private Boeing 747 til luksusvillaen lige ud til Middelhavet.

 

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…