Saudi-Arabiens ambassadør krævede særbehandling på Hvidovre Hospital – alvorligt syge måtte vente

Hvidovre Hospital/Ministry of Foreign Affairs

Selvom man skulle tro, at en ambassadør fra det stenrige Saudi-Arabien må have rigeligt med penge, lod den saudiske ambassadør, Mohammed Ibrahim Al-Agail, alligevel fravalgte han et privathospital og lod i stedet sin mor indlægge på Hvidovre Hospitals højt specialiserede Neurorehabiliteringsafsnit, da hun havde fået en blodprop.

 

Og dermed startede ifølge Ekstra Bladet et sandt mareridt for hospitalets ansatte, der blev behandlet så groft og nedladende af ambassadørfamilien, at det ifølge avisens kilder på et tidspunkt har været nødvendigt at tilknytte afdelingen en erhvervspsykolog.

 

”De behandler os på samme måde, som man behandler tjenestefolk på i Mellemøsten. De forventer, at personalet står og bukker og skraber, når de knipser med fingrene,” fortæller en kilde, som ønsker at være anonym, til Ekstra Bladet.

 

Ambassadørens krav: to sengepladser nedlagt

Som følge af ambassadefamiliens krav var det ifølge interne mails, som Ekstra Bladet har set, nødvendigt at nedlægge to sengepladser på afdelingen, og det er katastrofalt, understreger overlæge Ole Davidsen, som selv er ansvarlig forhandlingen af patienter med hjerneskade.

 

”Alle patienter skal behandles optimalt og ensartet. Det er derfor ikke acceptabelt, at man tager særlige hensyn eller lukker senge for at en bestemt patient skal have det særligt godt,” siger overlægen til Ekstra Bladet og understreger:

 

”Konsekvensen af, at man lukker senge ned, det er, at nogle patienter ikke får den behandling, de burde. Det betyder, at de ikke når det niveau, de kunne have nået.”

 

Lukningen af to sengepladser på afdelingen for at opfylde den saudiske ambassadørfamilies krav har været ekstra katastrofal, da den højt specialiserede afdeling for hjerneskader på Hvidovre Hospital er den eneste af sin art på Sjælland og i København.

 

Hospitalet: Der er jo ting, man gør anderledes i Saudi-Arabien

På Hvidovre Hospital forklarer vicedirektør Torben Mogensen blandt andet særbehandlingen med, at ”der er nogle ting, hvor vi tænker anderledes, fordi vi er danskere, end man gør, når man kommer fra Saudi-Arabien.”

 

Med billedet hører også, at den saudiarabiske ambassadørs moder af hospitalsledelsen ifølge Ekstra Bladet fik lov til at blive liggende og optage dyrebar og hårdt tiltrængt sengeplads på den højt specialiserede afdeling, da hun ikke brød sig om badeforholdene på medicinske afdeling, som hun efter endt behandling skulle have været overflyttet til.

 

Læs også
Kvinder i Saudi-Arabien får lov at køre bil

Peter Skaarup: ”Noget af det mest groteske, jeg har hørt”

Historien om den saudiarabiske ambassadefamilies helt ekstraordinære særbehandling på Hvidovre Hospital har vakt forargelse hos blandt andre Dansk Folkepartis retsordfører og gruppeformand, Peter Skårup, som nu vil have regeringen til at undersøge sagen.

 

På sin facebookprofil skriver Peter Skaarup således:

 

”Hvis denne historie om den saudiske ambassadør i Danmark og pågældendes mor er rigtig, så er det noget af det meste groteske, jeg længe har hørt! Udenlandske diplomater skal under ingen omstændigheder have særbehandling,” skriver Peter Skaarup og fortsætter:

 

”I dette tilfælde er det ekstraordinært uacceptabelt, idet det går ud over andre alvorligt syge. Jeg vil tage kontakt til regeringen, så vi kan få en tilbundsgående undersøgelse i sagen!”

 

Socialdemokratisk regionsformand: Okay at særbehandle

I modsætning til Peter Skaarup har den socialdemokratiske regionsformand i Region Hovedstaden, Sophie Hæstorp Andersen, kun ros til overs for Hvidovre Hospitals ledelse.

 

Læs også
Danmark har givet grønt lys til at eksportere overvågningsudstyr til diktaturstaten Saudi-Arabien

”Det virker, som om ledelsen på Hvidovre Hospital har håndteret sagen korrekt og efter reglerne i et i øvrigt tragisk forløb, som er svært at håndtere for alle parter, ” siger hun til Ekstra Bladet

 

Til gengæld mener Venstres medlem af Regionsrådet, Mette Abildgaard, ikke, at der skal gives særbehandling, og hun er i lighed med Peter Skaarup klar til at gå videre med sagen.

 

Diplomaters herrefolksmentalitet er velkendt

Selvom den saudiarabiske families skandaløse opførsel på Hvidovre Hospital måske er lidt ud over det sædvanlige, er der intet ny i den herrefolksmentalitet, mange diplomater fører sig frem med i Danmark.

 

Af et svar fra Udenrigsministeriet til Dansk Folkepartis retsordfører og gruppeformand, Peter Skaarup, fremgår det således, at fulde diplomater ikke viger tilbage fra at overfalde politibetjente, dyrke oralsex i al offentlighed og eksempelvis befamle pizzadrenge i skridtet, uden at politiet kan gøre andet end at køre dem hjem.

 

Som diplomater har de diplomatstatus og kan derfor hverken arresteres eller retsforfølges, uanset hvordan de end opfører sig.

 

Det skal dog siges, at mange ambassader vælger at hjemsende diplomater, der har været i kontakt med politiet, medens andre blot meddeler udenrigsministeriet, at de pågældende har fået en påtale i sager, hvor de ville være blevet både retsforfulgt og straffet, hvis de havde været underlagt dansk lovgivning.

Læs også
En vestlig ambassadør fulgte et møde i Tyrkiets parlament – så fik han besked på at ændre sin måde at sidde på, fordi den stred mod islam
Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…