Afsløring: Det er især én grænseovergang, som er menneskesmuglernes favorit

Menneskesmuglere havnede i politiets net: Stor retssag på vej i Nykøbing Falster, men også i Søderborg sker der noget

 

På trods af manglende grænsekontrol lykkes det alligevel engang imellem for politiet at pågribe nogle af de menneskesmuglere, der fragter de velbeslåede asylansøgere til Danmark.

 

 

Prisen for en tur til Danmark kan løbe op i 55.000 kroner, fremgår det således af anklageskriftet i en stor sag om organiseret menneskesmugling, der på fredag den 21. august starter ved Retten i Nykøbing Falster.

 

 

På anklagebænken sidder tre personer, som er tiltalt for “menneskesmugling under skærpende omstændigheder”, idet de ifølge anklageskriftet har smuglet mindst 43 personer til Danmark.

 

 

Slog til mod lejlighed i Nykøbing Falster

Sagen startede i oktober sidste år, hvor enheder fra Sydsjællands og Lolland-Falsters politi slog til mod en lejlighed i Nykøbing Falster, hvor politiet anholdt politiet tre mænd, der alle var syriske statsborgere, og som opholdt sig illegalt i Danmark.

 

 

Ifølge politiet var de via Grækenland blevet smuglet ind i Danmark, og aktionen mod lejligheden i Nykøbing Falster blev startskuddet til en lang række anholdelser af blandt andre de tre formodede bagmænd samt en fjerde, som også er tiltalt for lignende forhold, men som optræder i en anden sag.

 

 

Der tre tiltalte har ifølge anklageskriftet formidlet kontakt via andre menneskesmuglere i udlandet “med henblik på planlægning af rejsen, og dels sørgede de for, at de tiltalte  eller andre chauffører, de havde bestilt, hentede de indsmuglede ukendte steder i Europa og kørte de indsmuglede ind i Danmark,” som det formuleres i anklageskriftet.

 

Læs også
Tyskerne er blevet mere kritiske over for asylansøgere – de stoler ikke på dem

 

Kan give op til otte års fængsel

De er tre, der på fredag tager plads på anklagebænken i Retten i Nykøbing Falster, er alle tiltalt efter Straffelovens paragraf 125 a om organiseret kriminalitet, og som kan give fængsel i op til otte år.

 

 

Der er her tale om en skærpelse i forhold til tidligere, hvor menneskesmuglere generelt blev dømt efter Udlændingelovens meget mildere paragraf 59, der kan give bøde eller fængsel i op til to år.

 

 

Ændringen er blevet mulig, efter at Rigspolitiet, som vi tidligere har skrevet om det her i avisen, i august sidste år nedsatte en særlig gruppe, der koordinerer efterforskningen af menneskesmugling ud fra, at det er organiseret kriminalitet med de muligheder, det giver for politiet med blandt andet aflytninger og overvågning af personer.

 

 

Jordansk mand fik et år og seks måneders fængsel

Læs også
Stramninger var hårdt påkrævet: På blot fire år har asylansøgere kostet samfundet over tretten milliarder kroner

Det er langt fra første gang, Retten i Nykøbing Falster dømmer i sager om menenskesmugling, da den ubevogtede grænse ved Rødby Færge i Rødbyhavn er et af menneskesmuglernes yndede steder for indsmugling af asylansøgere via Tyskland til Danmark.

 

 

Således blev en jordansk mand ved Retten i Nykøbing Falster den 13. juli i år idømt et år og seks måneders fængsel  samt indrejseforbud i 12 år, efter at han var blevet kendt skyldig i seks tilfælde af indsmugling.

 

 

Han blev pågrebet den 21. november 2014, hvor han i en bil forsøgte at smugle otte personer ind i Danmark. Da han blev taget, havde han 1.400 euro (cirka 10.500 kroner) på sig, og som retten konfiskerede.

 

 

Snuppede to menneskesmuglere på Hovedbanegården

Som nævnt er den ubevogtede grænse mod Tyskland ved Rødbbyhavn en populær rute for menneskesmuglere, hvilket Københavns Politi da også konstaterede, da politikredsens Udlændingekontrolsektion gennemførte en kontrolaktion på Københavns Hovedbanegård søndag den 9. august.

 

Læs også
Ny debat eksploderer: Asylansøgere kan lyve, som det passer dem, uden at blive straffet

 

Ved den lejlighed anholdt Københavns Politi to menneskesmuglere.

 

 

“Begge de nævnte anholdelser skete umiddelbart efter at togbussen fra Røvbyhavn ankom til Københavns Hovedbanegård,” oplyser vicepolitiinspektør Tom Struve, Københavns Politi og fortsætter:

 

 

“Københavns Politi modtager i øjeblikket en del asylansøgere fra blandt andet Syrien og Eritrea, og vi har konkret mistanke om, at asylansøgerne mod betaling hjælpes gennem Europa med tog, busser og biler af menneskesmuglere.”

 

 

Den ene af de to mennesmuglere, en syrisk mand, havde forsøgt at smugle en asylansøger fra Algeriet, som i øvrigt allerede var registreret i Tyskland, ind i Danmark. Den anden havde forsøgt at smugle fem personer fra Eritrea, to drenge på 16 år, en mand på 23 år og to kvinde på henholdsvis 35 og 41 år, ind i Danmark.

 

Læs også
Asylansøger anholdt for voldtægt af 16-årig pige – antallet af asylansøgere dømt for voldtægt er steget markant gennem de sidste fem år

 

Begge menneskemsmuglere er varetægtsfængslet.

 

 

Polsk menneskesmugler varetægtsfængslet i Sønderborg

Medens retten i Nykøbing Falster på fredag som nævnt skal behandle et større sagskompleks om menneskesmugling, tyder noget på, at en lignende sag er på vej i Sønderborg.

 

 

Her blev en polsk 35-årig polsk mand, der er sigtet for mnneskesmugling, i torsdags den 13. august fremstillet ved Retten I Sønderborg og varetægtsfængslet i foreløbig fire uger.

 

 

Fremstillingen for lukkede døre er lidt usædvanlig, og Syd- og Sønderjyllands Politi vil da heller ikke oplyse andet, end at den varetægsfængslede polak i onsdags på motorvejen ved Frøslev blev kontrolleret af en patrulje fra Udlændinge Kontol Afdelingen i Padborg.

Læs også
Italien lod ”Alexander Maersk” gå i havn – men nu skal migranterne stoppes, før de overhovedet kommer i bådene

 

 

I sin polske lejebil havde han fire voksne og et barn fra Syrien. De var illegalt på vej mod Sverige efter at være blevet samlet op i Wien.

 

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…