Politiker brød reglerne i parlamentet – han undskyldte og forklarede det med sine … underbukser

Colourbox

Det canadiske parlamentsmedlem Pat Martin forlod i fredags sin plads i parlamentssalen midt under en debat, hvor der også skulle være afstemning.

 

Det må man ikke ifølge parlamentets regler. Martin nåede dog tilbage, inden der skulle stemmes.

 

Men et andet parlamentsmedlem rejste det spørgsmål, om Martins stemme var gyldig, når han i strid med reglerne havde været ude af salen undervejs.

 

Så bad Pat Martin om ordet for at forklare, hvorfor han var gået ud. National Post gengiver hans forklaring, som med sikkerhed vil gå over i parlamentets historie som et af de mest utrolige indlæg nogen sinde.

 

Martin undskyldte det passerede og understregede, at han bestemt ikke havde haft noget ønske om at bryde reglerne. Og så kom det:

 

”Jeg erkender, at jeg uforvarende forlod min plads i et kort tidsrum midt under debatten, men skylden ligger hos et udsalg, som de havde nede hos Hudson’s Bay (et stormagasin). Deres herreundertøj var nedsat til halv pris. Og så var det, at jeg købte en stak underbukser, der viste sig at være klart for små til mig.”

 

Han føjede til, at det gav ham store vanskeligheder med at sidde ned i længere tid.

 

Underbukserne gav et juridisk problem

Selv om det var en yderst seriøs debat om et anti-terror lovforslag, udløste Pat Martins indlæg et brøl af latter i salen.

 

Parlamentets næstformand Joe Comartin, der sad i formandsstolen, måtte også overgive sig. Men han havde, som han sagde, et problem: ”Jeg har ikke modtaget nogen juridisk rådgivning om, hvordan man skal håndtere en sag som denne.”

 

Comartin skar så igennem og erklærede, at Pat Martins stemme var gyldig, fordi han havde været i salen, da beslutningsforslaget var blevet læst op.

Læs også
Lad os få politikere, der kender livet, ved, hvad de taler om, og ved, hvad de vil

 

Stormagasinet Hudson’s Bay var hurtigt til at udnytte situationen. De lagde straks en besked ud på Twitter om, at de stadig havde herreunderbukser til salg for halv pris.

 

http://www.dailymail.co.uk/news/article-2962538/Canadian-MP-Pat-Martin-leaves-chamber-vote-underpants-bought-half-price-TIGHT.html

 

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…