På Christiania skovler de penge ind: Har forsøgt hvidvask af narkopenge for et trecifret millionbeløb, mener politiet

Colourbox

Det er ikke småpenge, der er på tale, når Københavns Byret om kort tid skal behandle en sag om storstilet hvidvask af narkopenge, der stammer fra handelen på Chstiania.

 

Et Københavnsk Vekselkontor står således tiltalt for forsøg på omfattende hæleri og hvidvask af 226 millioner kroner i form af mistænkelige omvekslinger til euro.

 

Det oplyser anklager Karina Ankergren fra Statsadvokaten for Særlig Økonomisk og International Kriminalitet – bedre kendt som Bagmandspolitiet.

 

Samarbejde mellem Bagmandspolitiet og Task Force Pusherstreet

Tiltalen i sagen bygger på et tæt samarbejde mellem Bagmandspolitiet og Københavns Politis Task Force Pusherstreet.

 

“Det tætte samarbejde mellem Københavns Polittis Task Force Pusherstreet har betyder, at sagen hurtigt og effektivt har kunnet efterforskes og nu har ført til tiltalerejsning, ” siger anklager Karina Ankergren og fortsætter:

 

“Sagen er et udtryk for den øgede fokus på de dele af den finansielle sektor, som kan være et svagt led i forbindelse med myndighedernes bekæmpelse af hvidvask. Der er tale om en ganske omfattende sag, og vi betragter den som meget alvorlig på grund af det høje beløb på næsten en kvart milliard kroner.”

 

Karina Ankergren oplyser, at to personer sidder varetægtsfængslet i sagen.

 

Sagen startede i 2013

Det var en efterforskning tilbage i 2013 mod en gruppe kriminelle, der leverede hash til boderne i Christianias Pusherstreet, der ledte politiet på sporet.

 

Politiet blev under efterforskningen opmærksom på, at de kriminelle omvekslede de penge, de tjente på at handle med hash, til euro på et bestemt vekselbureau.

 

Læs også
Dansk politi går ikke med religiøse og politiske symboler – det vil muslimen Maja el-Bitar have ændret

I en anden sag, hvor der ligeledes blev efterforsket mod en helt anden  gruppe kriminelle, der også leverede hash til Pusherstreet, konstaterede politiet, at indtjeningen også her blev omvekslet til euro på selvsamme vekselbureau.

 

I november sidste år slog politiet så til, og foretog de anholdelser, der nu har ført til tiltalen for forsøg på hvidvask af 226 millioner kroner.

 

Navneforbud

Da der er nedlagt navneforbud i sagen, har det ikke været muligt for Den Korte Avis at få oplyst, hvilket vekselbureau det drejer sig om.

 

Ligeledes har alle retsmøderne i Københavns Byret hidtil været holdt for lukkede døre.

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…