Video: To muslimske kvinder bliver groft forulempet af en flok mænd – men kvinderne beskyldes for at forføre mændene

Videoen viser, hvordan en horde af mænd råbe og skrige mod to skrækslagne kvinder, som de groft chikanerer og forulemper.  De to kvinder, der er helt i sort med tildækkede ansigter, går langs flodbredden i Jiddah, en storby i Saudi-Arabien.

 

I det strengt muslimsk land er det sjældent, at kvinder går på gaden uden en mandlig værge. Når det sker bliver det på alle måder bekæmpet af de stærke konservative muslimske kræfter i landet. Således endte denne sag også med, at det var kvinderne, som kom under anklage.

 

Først fik kvinderne sympati

Videoen rejste en storm af protester på nettet mod mændene. Seks af dem blev anholdt og forhørt af politiet.

 

Det var kvinderne, som fik sympati og opbakning.  Helt usædvanligt i Saudi-Arabien, hvor kvinder er ufri og mænds ejendom.

 

Pludselig skete der da også en total ændring af sagens fremstilling i offentligheden. De to kvinder kom under anklage, og mændende blev gjort til ofre.

 

Så blev kvinderne skurke og mændene ofre

En ny video blev lagt ud på web-sider som angiveligt er statskontrollerede. Denne skulle angiveligt være optaget kort før den første video.

 

Den nye video skulle give indtryk af, at to kvinder (som skulle være de samme som på den første video) havde opført sig upassende og flirtende med mændene. De havde kørt på en af de små motorcykler og snuppet den sorte ring fra en mands hovedbeklædning.

 

Nu var mændene pludselig ofrene, og kvinderne kom under anklage.

 

Den juridiske rådgiver sagde på TV, at kvinderne havde opført sig upassende. Men en forførende og lokkende adfærd havde de provokeret mændene. Det ville være uretfærdigt at anklage mændene, hvis man ikke også stillede kvinderne under anklage. Han bebrejdede også de unge kvinders forældre, at de havde tilladt dem at gå alene på gaden.

 

Læs også
Video: Hunden vil sidde ned, så hvorfor ikke sætte sig på en dejlig blød baby …

Sharia betyder kvinder uden rettigheder

Det er en central del af islam, at mænd står over kvinder. I Saudi-Arabien er det ført ud i livet i sin strengeste form: Kvinder er uden rettigheder og personlig frihed. De har en mandlig værge (far eller mand), som kan bestemme om de må arbejde, rejse eller blive behandlet på hospitaler. Det sker for at beskytte kvinderne hedder det.

 

Men den aktuelle sag har fået kritikere i Saudi-Arabien til at påpege, at det er det modsatte, der sker. Når kvinder ikke har rettigheder i loven, bliver de udsat for utrolige grovheder og uretfærdigheder.

 

Kvindeaktivister fortæller, at det form for chikane er helt almindelig. Den er forventet og accepteret. De kræver en lov, der gør den form for chikane af kvinder strafbar.

 

Se videoen her:

 

 

Kilde: http://www.theblaze.com/stories/2015/08/07/shocking-viral-video-lifts-the-veil-on-how-women-are-treated-in-saudi-arabia-its-expected-and-accepted/

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…