Sex-gal mand krænkede 10 kvinder – nu har politiet anholdt en nordafrikaner på 43 år

Colourbox

Københavns Politi har søndag kl. 1920 anholdt en mand der mistænkes for at stå bag en række blufærdighedskrænkelse omkring Nørrebrogade, Frederikssundsvej og på Østerbro.

 

Den anholdte er 43 år og har nordafrikanske baggrund. Det skriver politiet i en pressemeddelelse.

 

Anholdelsen sker efter flere dages efterforskning omkring adskillige forhold af blufærdighedskrænkelse.

 

Det er endnu for tidligt at sige noget om, hvor mange af de anmeldte krænkelser den anholdte konkret står bag.

 

Anholdelsen sker dels på baggrund af en konkret henvendelse fra en yngre kvinde, der havde set en mand, som hun på baggrund af den massive omtale af sagen fandt mistænkelig, og dels den efterforskning som fulgte efter denne henvendelse og de allerede anmeldte forhold.

 

Politiet ønsker at takke for de over 120 henvendelser der er kommet siden i fredags. Af hensyn til den videre efterforskning anmoder vi om, at personer der har været udsat for overgreb eller har en viden om disse sager stadig kontakter politiet.

 

Politiet udelukker ikke, at der kan være tale om flere gerningsmænd.

 

Natten til søndag kunne politiet anholde en anden mand. Jens Møller fortæller, der er tale om en »rumænsk mand,« som de har grund til at tro står bag i hvert fald to af de overgreb, som skete natten til lørdag. Han blev anholdt lige efter et af overgrebene. Det skriver Newsdesk søndag aften.

 

10 sager

Da politiet gik ud med en efterlysning fredag var  der ialt identificeret 10 sager, hvor der muligvis kan være tale om samme gerningsmand.

 

Overgrebene er sket ved at gerningsmanden i 5 tilfælde har krænket kvindernes blufærdighed, i 3 tilfælde udøvet vold ved at slå kvinderne samt i 2 tilfælde forsøgt at voldtage kvinderne.

Læs også
Afrikaner fik afvist sin asylansøgning, men han blev ikke udvist – det fik frygtelige konsekvenser for en 9-årig pige

 

Kvinderne der er blevet overfaldet, er alle i alderen 18 – 32 år (Flest mellem 21-25 år)

 

Gerningsmandens fremgangsmåde er, at han skjult har fulgt efter kvinderne. De fleste gange om natten mellem kl. 02.00 – 06.00, men i et enkelt tilfælde også om aftenen kl. 22.00.

 

I flere af sagerne har gerningsmanden været på en cykel eller er set køre væk på en cykel.

 

I to af tilfældene har gerningsmanden kontaktet kvinderne på åben gade, men i de øvrige tilfælde er han fulgt efter dem helt hen til deres opgangsdør, eller hvis muligt, helt med op til døren ind til kvindernes lejlighed.

 

Når kvinderne låste sig ind i deres lejlighed, skubbede gerningsmanden dem efterfølgende helt ind i lejligheden, hvor han straks omklamrede dem og kyssede dem intenst.

 

Overgrebene er sket i perioden fra 13. juni – 1. november 2015 og er altid sket i forbindelse med en weekend. Datoerne er følgende:

Læs også
 Det er politiets fornemste opgave at beskytte truede personer – ikke at lukke munden på dem

 

Lørdag den 13. juni – søndag den 2. august og lørdag den 8. august.

 

2 sager i weekenden den 10-11. oktober og

 

5 sager i weekenden den 30. oktober til 1. november.

 

Overgrebene er hovedsageligt sket tæt på Frederikssundsvej og Nørrebrogade, mens to forhold er sket på Østerbro i kvarteret omkring Nørre Alle, Jagtvej og Lyngbyvej.

 

 

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…