Mange danske muslimer vil bygge lovgivningen på Koranen, og de betragter de røde partier som deres politiske venner

Stadig flere muslimer i Danmark mener, at man skal leve fuldt ud efter Koranens anvisninger. I en aktuel meningsmåling siger et massivt flertal af danske muslimer på 77,2 procent ja til dette (Wilke/Jyllands-Posten).

 

Samtidig afviser et flertal, at der er brug for en reformation eller modernisering af islam, så den tilpasser sig de vestlige samfund. Kun 35,7 procent af muslimer i Danmark siger ja til en sådan tilpasning, mens langt flere – nemlig 52,4 procent – siger nej.

 

Målingen viser således, at de fleste danske muslimer er fundamentalister. De mener, at man bør leve efter Koranens bogstav.

 

Grundloven og Koranen

Muslimerne er også blevet spurgt, hvad der skulle være fundamentet for al lovgivning i Danmark.

 

53,9 svarer: grundloven. 11,3 procent svarer: Koranen. 26,5 procent svarer: en blanding af grundloven og Koranen.

 

Det vil sige, at næsten 4 ud af 10 danske muslimer mener, at dansk lovgivning helt eller delvis skal bygge på Koranen.

 

Dette er et opsigtsvækkende højt tal. En meget stor andel af danske muslimer fornægter således det verdslige samfund, som er kernen i det danske demokrati. De vil have blandet deres religion ind i, hvordan samfundet styres.

 

Og går man holdningerne efter, bliver det endnu mere opsigtsvækkende.

 

Med tiden skulle Koranen gerne styre det hele

Jyllands-Posten interviewer således imam Radwan Mansour fra Fredens Moské i Aarhus. Hvis han var blevet spurgt, ville han have svaret, at dansk lovgivning bør bygge på en blanding af grundloven og Koranen.

 

Læs også
Muslimer kræver nye pasregler – muslimske kvinder må ikke vise deres ører

Men faktisk ønsker han ikke et samfund, der bygger på en blanding af grundloven og Koranen. Han ønsker tværtimod et samfund, der alene bygger på Koranen. Men så længe der ikke er muslimsk flertal i Danmark, anser han ikke dette for realistisk.

 

Som han udtrykker det: Man ”kan ikke sige ligeud”, at lovgivningen i dag skal bygge på shariaen. Men han håber tydeligvis, at den dag oprinder. (JP 19.10.)

 

En del af hans trosfæller kan meget vel have samme holdning. I så fald er deres ønske altså, at grundloven skal erstattes af Koranen i takt med, at dette bliver muligt. Meget betryggende.

 

Muslimerne stemmer i ekstrem grad rødt

Men foreløbig er der som bekendt ikke noget muslimsk flertal i Danmark. I stedet satser langt de fleste muslimer på, at de røde partier kan hjælpe dem med at nå deres politiske mål.

 

Danske muslimer stemmer rødt i massivt omfang. De er så røde, at de overgår journalister – og det siger ikke så lidt.

 

Ligesom journalisterne stemmer en stor del af muslimerne endda på den yderste venstrefløj i Enhedslisten. Ifølge Wilke-målingen gælder det næsten hver fjerde (24,2 procent). Det overgås kun af Socialdemokraterne, der får 33,6 procent af de muslimske stemmer. De blå partier får til sammen kun cirka 5 procent!

Læs også
Fupjournalistik: Politiken fortier muslimers rolle i de alvorlige uroligheder på Nørrebro

 

Muslimerne kan bruge Enhedslisten

Umiddelbart kan det måske undre, at så mange muslimer stemmer på et parti som Enhedslisten, der jo traditionelt har haft et meget antireligiøst samfund som mål.

 

Men det generer ikke muslimerne. De kan bruge Enhedslisten til at fremme deres egne mål.

 

Imam Radwan Mansour siger det ganske klart: Mange muslimer sætter deres kryds ud fra, hvordan partierne forholder sig til konflikten i Mellemøsten og til mulighederne for familiesammenføring. Og her betragter de Enhedslisten som nyttige …

 

Måske spiller det også en rolle, at Enhedslisten er garanten for de højest mulige offentlige ydelser.

 

Et problem for de røde

Den voksende fundamentalisme og den massive støtte til de røde partier blandt muslimer er ikke noget rent dansk fænomen. I en række europæiske lande er tendensen den samme.

Læs også
Morten var ved stranden med sine børn: ‘Fem muslimer’ omringede ham og truede med kniv: “Tror du bare, du kan gå her”

 

Da den muslimske befolkning vokser over alt i Europa, skulle det give de røde partier øgede chancer for at få regeringsmagten.

 

Der kan dog opstå et problem for de røde: En del af de øvrige vælgere vil måske omvendt søge mod de borgerlige, fordi de ikke er begejstrede for blandingen af Koranen og rød politik.

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…