En helt blev i går belønnet med et fransk statsborgerskab – “jeg gjorde bare, hvad alle andre ville have gjort”

skærmprint / AFP

Den franske premierminister og den franske indenrigsminister overrakte i går aftes Lassana Bathily fra Mali et længe ønsket fransk statsborgerskab.

 

Lassana fik statsborgerskabet som tak og belønning for sin heltemodige indsat, da terroristen Amedy Coulibaly stormede et supermarked i Paris og tog gidsler. Amedy Coulibaly var radikal muslim og havde sandsynligvis udset sig dette supermarked, fordi det var jødisk. Han skød fire jødiske mændene, der var kunder i butikken, inden han selv blev skudt af politiet.

 

Blandt de ansatte var der en en særlig modig mand. Det var Lassana Bathily.

Han reagerede meget modigt og snarrådigt og fik lynhurtigt 15 kunder ind i supermarkedets kølerum.

 

Lassana Bathily var også muslim. Han var også illegalt i Frankrig. Med sin handling risikerede han altså at blive afsløret og sendt ud af landet.

 

“Jeg gjorde kun det alle andre ville gøre i den situation”, sagde han bagefter.

 

“Jeg er praktiserende muslim. Jeg har allerede bedt mine bønner i supermarkedet. Og ja, jeg hjalp jøderne. Vi er brødre. Det er ikke et spørgsmål om jøder, kristne eller muslimer, vi er alle i samme båd, sagde Lassana Bathily efterfølgende til den franske 24-timers nyhedskanal BFMTV.

Da historien om den modige Lassana Bathily kom frem, blev der startet en underskriftindsamling på nettet til fordel for at tildele Lassana Bathily fransk statsborgerskab. Den har nu givet resultat.
De franske myndigheder overrakte i går Lassana Bathily hans franske statsborgerskab.
Jeg er meget glad og rørt. Men jeg gjorde kun det andre også ville have gjort, sagde han i sin takketale.
Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…