Hege Storhaug er en modig kvinde, som kæmper for frihed – torsdag måtte hun have politibeskyttelse, da hun lancerede sin nye bog

Facebook

Hege Storhaug er et usædvanligt menneske. Hun er blevet hængt ud i pressen, truet og det, der er værre.

 

Men hun har ikke givet op. Hun elsker Norge og de frihedsværdier landet bygger på. Derfor har hun ikke kunnet se på, at disse værdier smuldrede i takt med indvandringen fra især ikke-vestlige ofte muslimske lande.

 

Det er især konsekvenserne for synet på kvinder hun har reageret på. Det kan ikke være rigtigt, at vi i et land som Norge skal se på, at kvindeundertrykkelse, kønslemlæstelse og tvangsægteskaber skal holde sit indtog i landet. Derfor har hun nu skrevet en ny bog

 

Torsdag aften den 6. november var Hege Storhaug på plads i House of Litteratur i Fredrikstad for at lancere sin nye bog “Islam. Den 11. landeplage”.

 

Omkring 250 mennesker, også langvejs fra, mødte op til udgivelsen som foregik under politibeskyttelse. Men mens politiet var til stede, glimrede medierne ved deres fravær.

 

”Det er så vidt jeg ved første gang i norsk historie, at en bogudgivelse med politibeskyttelse ikke fremkalde en eneste journalists interesse. Jeg tror ikke, at jeg skal sige, hvad jeg mener om det, men det falder ikke ud til mediernes fordel,” skriver Rita Karlsen.

 

Rita Storhaug havde valgt, at lancere bogen i Frederikstad fordi bogen tager afsæt i byen som arnested for hellige krigere til Islamisk Stat.

 

Bogen modtog samme dag, som det blev lanceret glimrende kritik fra et tidligere parlamentsmedlem for Det Konservative Folkeparti, som er forfatter til to bøger om islam og civilisation sammenstød mellem islam og Vesten, Hallgrim Berg skriver:

 

Det der gør Hege Storhaug interessant er især, at hun er konkret. Hun viser forholdet mellem de islamiske tekster og hvordan disse udmøntes i konkret praksis, alle steder hvor islam presser på. Hendes enorme viden har hun ikke kun tilegnet sig gennem bøger, forfatterskab og hendes ihærdige arbejde som folkeoplyser i Human Rights service, men ved selvsyn. Ingen norske islam-kommentator har i et årti rejst, set og oplevet mere end hende. 18 rejser til Pakistan, fyldt med nærkontakt og personlige netværk.

 

Hun stiller gerne op mod kritik fra højreorienterede islamfascister og venstresocialister, og hun er ikke bange for at skrive eller sige klart, hvad hun mener om Europas forestående sammenbrud. Hun bliver derfor lagt for had af alle aktivister, der er aktier i den udvikling, der er i gang. Som forfatter er det afgørende for hende at lægge den nødvendige viden frem, så flere kan forstå de processer, der er i gang.

 

Læs også
Radikale muslimer lever blandt os – men de hader vores værdier og kalder os ‘hvide svin’

Hege Storhaug er journalist, forfatter og politisk aktivist. I dag er hun informationschef i den norske organisation Human Rights Service (HRS).

 

Hun var på barrikaderne allerede i 1992

Som journalist var Hege den første, som allerede i 1992 tog problemerne med tvangsægteskab af norskfødte muslimske piger op. Heges arbejde førte til loven mod tvangsægteskab. Hege har også arbejdet flere år som journalist og forfatter i Pakistan op gennem 90erne.

 

Opholdet i Pakistan udmundede i 1996 i reportagebogen ”Mashallah En rejse blandt kvinder i Pakistan”. I 1998 fulgte hun op med bogen ”Unge norske muslimer om kærlighed og ægteskab”.

 

I 1999 dannede bogens materiale grundlag for en TV-dokumentar om tvangsægteskab og æresdrab. TV-dokumentaren blev i årene efter fulgt op af flere andre dokumentarer som afdækkede problemerne med kønslemlæstelse og norske imamers flertungede taler.

 

Den politiske tænketank HRS blev stiftet i år 2000. To år efter var Hege med på holdet som informationschef. HRS har gennem årene haft indflydelse på indvandringspolitik, og især i tilknytning til forskellige kulturelle problemstillinger som følger med indvandrerne til Norge.

 

Og nu er Hege Storhaug altså igen aktuel, og der er store forventninger til ” Islam – Den 11. landeplage”. Bogen var udsolgt allerede inden udgivelsen, men 2. oplag er nu på vej.

Læs også
Nu er vi ved at få ‘muslimsk politi’ i Danmark – politikerne fatter ikke rækkevidden

 

-Vi lever i en skæbnesvanger periode, midt i et sammenstød mellem civilisationer. Det er min faste overbevisning, efter mere end 20 år på indvandringsområdet, siger Hege Storhaug.

 

Bogen Islam – Den 11.landeplage, er hendes syvende om indvandring og islam, men det har ikke været den lettetste opgave.

 

-Jeg tror det skyldes, at det er en tung byrde at være budbringer på et så dystert budskab. Desuden, jeg kender jeg følelsen af magtesløshed over for den kontinuerlige benægtelse af islams magt- og værdikamp i de politiske kredse, i den akademiske verden og i medierne. Det er ligesom “kæmper” mod vindmøller, der popper op alle steder, når man forsøger at sætte fakta på bordet, siger Hege Storhaug.

 

Islam – Den 11. landeplage kan bestilles HER.

 

 

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…