Dagens Danmark: Maryan på 7 år skal have en ny hijab

Google Maps/HijabHus

7-årige Maryan prøver en blå hijab, men hun har forelsket sig i en grøn hijab, som hun så sidst hun besøgte butikken HijabHus i Mimersgade på Nørrebro.

 

Maryan bor i en bydel under stærk forandring. HijabHus sælger islamisk tøj til børn og voksne, og den er en ud af hundredvis af butikker på Nørrebro som servicerer bydelens muslimske befolkning.

 

”Maryan kan godt lide farver,” griner Maryans mor og ryster på hovedet. (Information)

 

En hijab er navnet for det tørklæde muslimske kvinder dækker deres hår, hals og skuldre med.

 

Men Maryan er kun 7 år, og ikke nogen kvinde, så hvorfor er hun med sin mor i byen for at købe en ny hijab?

 

Profeten Muhammad giftede sig med en pige på Maryan alder

Ifølge overleveringerne bad profeten Muhammed de troende kvinder om at trække deres kåber om sig, så mændene ikke blev fristede af kvindernes hår, hals og skuldre. I dag har kåben form af hijab, niqab, burka mm.

 

Samtidigt mener muslimerne, at Muhammad var det fineste og ædleste menneske, som nogensinde har levet på jorden. Og det anses som en dyd at efterligne ham i et og alt.

 

Deraf udtrykket ”Muhameddaner”.

 

Så når Muhammad bad kvinderne trække kåberne om sig, og han samtidigt giftede sig med en pige på Maryans alder, så tolker muslimerne det til, at en præ-pubertær pige reelt er at betragte som en kvinde.

 

Ikke en fuldt udviklet kvinde, men dog stadig en lille kvinde. For en muslim er det lige så logisk, som et umodent æble er et æble og ikke en pære.

Læs også
Forbyd muslimske bønnekald ved lov

 

Hijabben kommer på for at lukke af, for noget der kan lokke mænd i fordærv og forbudte handlinger.

 

Desværre får flere og flere muslimske piger hijab på fra en tidlig alder. Normalen er altså, at betragte før-pubertære piger som grundlæggende seksuelt iøjnefaldende.

 

De små muslimske piger vil bare efterligne deres mor

Men når ikke-muslimer undrer sig over hvorfor småpiger også har hijab på, bliver der ofte sagt, at det er en naturlig trang til at efterligne mor.

 

Danske småpiger kan også godt lide at male læberne røde og svanse rundt i mors aflagte stiletter. Muslimerne spørger ofte hvori forskellen er.

 

Forskellen er, at danske forældre ikke går ud og køber kvindetøj i miniformat, men det gør muslimerne.

 

Læs også
Asger Aamund fylder 80 år: Islam er i krig med os – det er på tide at se virkeligheden i øjnene

Man siger at hijab altid er piger og kvinders eget valg

I HijabHus i Mimersgade siger indehaveren Rawdah Hassan, at langt de fleste kvinder med hijab selv har valgt at have det på. Med andre ord, der er ikke tale om hverken tvang eller undertrykkelse af kvinder.

 

Ja, de fleste kvinder har valgt at tage hijabben på frivilligt og uden fysisk tvang.

 

De vurderer nemlig, at gevinsten ved at tage den på, langt overstiger fordelene i livet.

 

De fleste muslimer forestiller sig, at især kvinder bliver straffet på dommedag, hvis de ikke har klædt sig islamisk korrekt i det jordiske liv. Det er grundlæggende viden for muslimske piger og drenge.

 

Fortællingen om helvede, flammerne og de evige pinsler er meget stærk blandt muslimerne, og især blandt kvinderne. Derfor vælger de fleste kvinder, frivilligt og uden tvang, at være dækket til.

 

Hijabbens ulemper er intet i forhold til de lidelser de kan blive udsat for i helvede, som straf for ikke at have dækket sig ordentligt til.

Læs også
To bøger, der giver indsigt i muslimsk værdier og dannelsesidealer

 

 

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…