Hul i hovedet: Den berygtede sigøjner- og gangsterfamilie Levakovic kan udvises, men Mette Frederiksen (S) gør intet

Der er ingen grund til, at det danske samfund fortsat ofrer årlige millionbeløb på den dybt kriminelle sigøjnerklan Levakovic. Ud over at familien dræne de sociale kasser lever den også et liv i sus og dus via indtægter fra kriminalitet i form af hjemmerøverier, indbrud, tricktyverier og gade- og bankrøverier.

 

Beregninger, som Ekstra Bladet fik foretaget i 2011, viser, at familien på det tidspunkt havde kostet det danske samfund mindst 73,9 millioner kroner i form af sociale ydelser og fængselsophold samt institutionophold til familiens børn, efter den i 1972 kom til Danmark.

 

EU-regler gør det muligt at udvise

Det viser sig nu, at der findes EU-regler, der gør det muligt at udvise hele familien, der stammer fra EU-landet Kroatien og stadig er kroatiske statsborgere.

 

Det kom frem under et samråd i Folketingets Integrationsudvalg den 24. marts i år. J, hvor justitsminister Mette Frederiksen (S) afslørede et totalt ukendskab til de EU-regler, der giver medlemslandene ret til at udvise andre EU-landes statsborgere, hvis de ligger værtslandet til last.

 

Samrådet var indkaldt af Dansk Folkepartis udlændinge- og integrationsordfører, Martin Henriksen, som med tydelig adresse til Levakovic-familien ville vide, hvad Mette Frederiksen ville foretage i retning af at sikre, at udlændinge, der ligger samfundet til last, vil blive udvist.

 

Mette Frederiksen havde dog ingen planer om at foretage sig noget som helst i den retning.. Det er umuligt at udvise andre end dømte kriminelle på grund af diverse konventioner, EU og dansk lovgivning, erklærede hun gang på gang.

 

I Belgien udviser de rask væk Levakovic-typer

Den med EU holder ikke stik, påpegede Martin Henriksen, og oplyste, at Belgien med henvisning til netop EU-regler rask væk udviser andre EU-landes statsborgere, hvis de ligger det belgiske samfund til last.

 

I 2010 udviste Belgien således omkring 300 EU-borgere på den konto. I 2011 var antallet af udviste tredoblet til rundt regnet 1.000 og året efter i 2012 fordoblet til cirka 2.000, oplyste Martin Henriksen under samrådet.

 

Det kom tilsyneladende helt bag på landets justitsminister, at der eksisterer EU-udvisningsregler. I hvert fald erklærede hun, at:

 

Læs også
Mette F. lægger ud med store løftebrud i udlændingepolitikken – vi får flere flygtninge

“Det er klart, at hvis der er nogle muligheder i EU-reglerne, som vi ikke har været tilstrækkeligt opmærksomme på i Danmark, så er det da afgørende og interessant, at vi får det afdækket, og det vil jeg da meget gerne give tilsagn om, at vi gør.”

 

Men det er endnu ikke sket

Siden da er der intet sket på trods af, at integrationsudvalget har rykket ministeren for svar, fortæller Dansk Folkepartis udlændinge- og integrationsordfører, Martin Henriksen.

 

“Mette Frederiksen sidder på sine hænder. Vi har stillet opfølgende spørgsmål, men vi har ikke hørt noget siden samrådet. Derfor følger vi også op på sagen i nærmeste fremtid,” siger Martin Henriksen til Den Korte Avis og understreger, at konsekvensen kan blive et nyt samråd.

 

“Der er slet ingen grund til at sidde på hænderne, for hvis andre EU-lande kan udvise, så burde vi også kunne. Jeg kan ikke se, hvorfor vi skal forsørge den slags mennesker. De nasser på Danmark, og hvis ikke Mette Frederiksen vil følge op på sagen, så indkalder vi til et nyt samråd,” siger Martin Henriksen og understreger:

 

“Den pågældende familie (Levakovic’erne, red.) er et skoleeksempel på, hvor tossegode vi er i Danmark. Og sagen er et eksempel på, at Danmark atter er duks. Andre lande gør noget, men herhjemme er det, som om regeringen har lullet sig selv i søvn. Jeg begriber det ikke.”

 

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…