Islamisk Stat hugger hænder og fødder af børn, der ikke vil samarbejde

Omar på 14 år ville ikke hjælpe Islamisk Stat, så tog de en grufuld hævn

 

Islamisk Stat har i årevis systematisk rekrutterer børn til at blive oplært som Allahs soldater.

 

Den Korte Avis har i flere artikler beskrevet, at Islamisk Stat driver rovdrift på fattige børn og deres familier. Det har man kunne erfare ved at se de videoer som terrorgruppen har lagt på internettet. Disse videos har vist hvordan børn oplæres i særlige børnetræningslejre, som består af religiøs og militær træning.

 

 

Det dokumenteres nu også af Channel 4 News i en video hvor flere børn fortæller om Islamisk Stats metoder. Men videoen giver også indblik i, hvad der sker med dem som modsætter sig loyalitet til Islamisk Stat. Hvis børnene ikke har tilsluttet sig IS før de er fylder 16 år vil de blive slået ihjel, eller som man kan se i dokumentaren, idømmes en frygtelig straf til skræk og advarsel for andre.

 

Det er selvsagt overordentlig svært, at få adgang til børnetræningslejrene, men journalisten Evan Williams har besøgt nogle tyrkiske grænsebyer hvor der bor mange flygtninge.

 

Men IS er også til stede i grænsebyerne, så folk har ikke lyst til at tale med TV-holdet.  Imidlerlid lykkedes det, at få kontakt til nogle drenge, som det var lykkedes at undslippe helvede i Islamisk Stat.

 

 

15-årige Ibrahim:

-Jeg troede på, at man skulle give alt til dem, endda at ofre sig selv. Jeg troede, at det var rigtigt, at opgive alt for den islamisk Stats sejr. Jeg troede at de var ofrene.

 

Læs også
Video: Hunden vil sidde ned, så hvorfor ikke sætte sig på en dejlig blød baby …

-I de religiøse militærlejre lærer man at lytte og adlyde. Man erklærer, at man vil lytte og adlyde, selvom det betyder at dø. Man skal altid gentage ”jeg lytter og adlyder”.

 

-Islamisk Stat opdarger en ny generation som skal bekæmpe de vantro. Der er mange børn som nu er absolut loyale overfor Islamisk Stat.

 

-Børnene får vist film af selvmordangreb og scenerne gentages igen og igen, og når et barn ser det tænker han, at han vil gøre det samme. Så går de hen til IS og siger, at de vil være selvmordsbomber. Den yngste jeg har set i sådan en operation var otte år. Sådan en vil man aldrig kunne få til at opgive hans ideer.

 

Men Ibrahim mistede troen på IS, da hans bror blev truet.

 

10-årige Hamude

-de viste os hvordan man skulle håndtere våbnene og hvordan man skulle være i skyde-position. Når vi gik i moskéen kom de og spurgte om vi bad og om vi elskede lederen Al-Baghdadi. Vi svarede altid ja og når de spurgte om man var sikker, svarede vi selvfølgelig.

 

-De spurgte også til ens slægtninge og så svrede vi, at det vidste vi ikke.

Læs også
Han blev ansat som sikkerhedsvagt i supermarked – så sprang han ud som frådende islamist

 

10-årige Basheer

-Når de samlede os sagde de: Kom og kæmp jihad med os i guds navn, så vil du komme i himlen. Du vil nyde det og vi vil give dig mange ting. Så nu har mange børn sluttet sig til dem.

 

-De viste os hvordan de slog præsident Assads soldater ihjel.

 

11-årige Ahmed

-Nogle gange forsøgte vi ikke at kigge og vi blev bange når vi kiggede

 

Børnene bliver fortalt, at de skal spionere på deres forældre. Hvis de modsætter sig at børnene tilslutter sig IS, risikerer forældrene at blive slået ihjel.

 

IS samler rutinemæssigt drenge sammen på torvet, hvor de tilbydes mad og penge hvis de tilslutter sig IS.

Læs også
BBC: Kilde siger, at den efterlyste tyrker fra Utrecht har været terrorist for Islamisk Stat

 

 

Børnene tvinges til at se videoer af henrettelser, og flere og flere børn tager således også del i de grusomme mord. Denne dreng har fx skåret hovedet af en soldat.

 

 

Og denne dreng skød to mænd i baghovedet. De var anklaget for at være russiske spioner.

 

 

Drengene bliver fortalt at de bliver slået ihjel hvis de ikke tilslutter sig is når de fylder 16 år. Men døden er ikke den eneste straf.

Læs også
Tre partier siger nej til at lade Islamisk Stats tilhængere komme tilbage til Danmark

 

Den amputerede dreng

14-årige Omar havde været en del af en mere moderat modstandsgruppe da han blev taget til fange og tortureret gennem halvanden måned. IS ønskede at han skulle tilslutte sig dem.

 

-Hvorfor tilslutter du dig ikke Islamisk Stat? Hvorfor kæmper du ikke mod ikke-muslimerne sammen med os?

 

-De samledes en masse folk og bandt min arm og mit ben. Så lagde de min hånd på en træblok og skar den af med en slagtekniv. Bagefter skar de min fod af og holdt det op foran mig så jeg kunne se det. De sgade til folk, at jeg var vantro, og at det var derfor de skar min hånd og fod af, og at det samme ville ske for dem som ikke støtter IS.

 

Omar fortæller at han kun forlader huset efter mørkets frembrud og at han nu helt har opgivet livet, som på nuværende tidspunkt kun består af smerter og depression.

 

Læs også
Ömer har kæmpet for Islamisk Stat, nu flæber han og vil ‘hjem’ – men Danmark skal først og fremmest beskytte den danske befolkning

 

En kvinde som lærte små piger at forberede sig på døden 

– Alle de små børn vil tilslutte sig jihad. Det er især børnene, som IS forventer sig meget af. Vi ledte dem til jihad. Vi fortæller dem at vi alle skal dø som martyrer og at vi vil komme i himlen. Det står skrevet i Koranen at man skal kæmpe for jihad, så det gjorde vi for guds og Islamisk Stats skyld.

 

-Man arbejder intenst på, at få dem til at tro, at præsident Assad og hans regering er vantro og at det er guds ord, at enhver skal bekæmpe dem. Grundlæggende hjernevasker de børnene.

 

-I fremtiden vil de angribe og ødelægge mange lande, det er det de har planlagt.

 

Kvinden mistede troen pga den ekstreme vold.

 

 

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…