Ingen vil være læge i indvandrerghettoen Tingbjerg – Frank Jensen har ellers sagt, at det går så godt

Butikker i Tingbjerg (Google street veiw)

Tingbjerg i København mister sin sidste læge: Ingen ønsker at overtage Asger Pilegaards klinik i den indvandrer-tunge bydel

 

I 38 år har læge Asger Pilegaard har været praktiserende læge i 38 år. Nu er han blevet 70 år og stopper.

 

Men han kan ikke sælge sin praksis. Der er ingen der vil købe den. Det skriver Ekstra Bladet, som har besøgt Asger Pilegaard.

 

Det er ikke fordi den ligger i den del af provisen, hvor det er svært at få læger. Nej Asger Pilegaard  har lægepraksis midt i København tæt på naturskønne områder i Utterslev Mose.

 

Men området er Tingbjerg, hvor en stor andel af beboerne har indvandrerbaggrund.

 

“For ti år siden kunne jeg have solgt min praksis for to millioner kroner, men nu har jeg kun udgifter i forbindelse med lukningen, siger Asger Pilegaard til Ekstra Bladet.

 

Der er ingen, der vil overtage hans praksis. Det er lidt af en skelsættende begivenhed.

 

Når Asger Pilegaard lukker og slukker er der ikke flere læger tilbage i det store boligområde med mange ældre og mange børnefamilier.

 

Sidste år forlod to læger Tingbjerg, og ingen har ønsket at overtage deres praksis. Asger Pilegaard oplevede heller ingen interesse, da han forsøgte at finde en afløser til sin klinik.

 

Frank Jensen lukker øjnene for de store problemer

Der har i årevis været store problemer i Tingbjerg. Staten og Københavns Kommune har postet hundredevis af millioner af kroner i området. Men de er givet til projekter uden klar forståelse af problemerne. Derfor har de ikke nyttet meget.

Læs også
Video: Vred indvandrer truer – min datter bliver snart dommer, hun kommer efter dig

 

I 2009 råbte områdets præst, Ulrich vogel, vagt i gevær. Han var gemmen lang tid blevet forfulgt af nogle af områdets unge med indvandrerbaggrund. Chikane fordi han var bøsse, tyveri og hærværk. til sidst flyttede han væk fra området og præsteboligen blev sat til salg.

 

I novenber sidste år skrev Ulrich Vogel igen et opråb til politikerne om problemer med kriminalitet og radikalisering i området. (Berlingske 16.11)

 

Men han blev straks mistænkeliggjort fra flere sider, og kommunen hævdede, at det gik meget bedre i området.

 

Ulrich Vogel sagde sin stilling op og flyttede til Tyskland.

 

Nu er den sidste læge også væk. Men kommunen med Frank Jensen mener sikkert fortsat, at det går godt.

 

 

Læs også
Dansk debattør besøgte ghetto og sagde sin mening – så brød helvede løs
Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…