Indvandrerbanden Loyal to Familia rekrutterer i Helsingør, nu slår beboerne alarm

Google Maps

Beboerne i Helsingørs store almennyttige boligområde Vapnagaard er nu så angste og utrygge at Vapnagaards fællesbestyrelse har sendt et brev til myndigheder hvor de beder om hjælp.

 

Brevet er sendt til borgmester Benedikte Kjær, den kommunale ledelse, børne- og uddannelsesudvalgets medlemmer, politiet, en række embedsfolk, Boligselskabet Boliggaarden og SSP. (Facebook)

 

Ifølge Nordsjællands Politi har der endnu ikke været voldsrelaterede episoder, men beboerne oplever at de bliver chikaneret med verbale tilråb og trusler, ligesom hærværk og graffiti på bygninger, vinduer og biler er en del af hverdagen.

 

Politiet har i længere tid været opmærksomme på problemerne i  Vapnagaard, hvor afbrænding af containere og knallerter ikke er noget særsyn, og d. 2. januar blev der fundet to håndgranater på en P-plads i området. (Politirapporten)

 

I bekymringsbrevet, som Helsingør Dagblad er kommet i besiddelse af, skriver fællesbestyrelsen:

 

”Vores dybe bekymringer skyldes, at vi meget klart oplever, at flere forskellige grupper af unge nu udgør en reel trussel mod det gode liv i vores dejlige boligområde. Vi er af den opfattelse, at der p.t. huserer tre-fire upcoming-grupper på mellem 12- og +20-årige, som danner nogle bander, der tyranniserer omgivelserne i en grad, så boligområdet nu klart lider under det.” (Ekstra Bladet)

 

Og der er i høj grad grund til bekymring. Ifølge borgerne er utrygheden så stor at ældre mennesker slet ikke tør gå ud om aftenen længere.

 

”Jeg er meget bekymret da min mor bor i området og ikke har råd til at flytte. Dørtelefonerne virker ikke den halve tid og de virker jo ikke som alarmer. Min mor tager ikke nogen steder om aftenen det tør hun simpelthen ikke,” skriver en kvinde.

 

”Utroligt, folk bliver slået ned i tunneler og unge frarøvet deres mobiltelefoner…,” skriver en anden. (Helsingør Dagblad)

 

Ifølge Ekstra Bladets oplysninger er det primært indvandrerbander Loyal To Familia som huserer i området.

 

Læs også
Så mange asylansøgere i Danmark blev sidste år dømt overtrædelser af straffeloven – herunder for drab og voldtægter

Ifølge formanden for fællesbestyrelsen i Vapnagaard, Per Olsen er der tale om en lillebror-effekt:

 

”Vi ser en uheldig afsmitning mellem flere af de unge mennesker, hvor lillebror bliver inspireret af storebrors adfærd. Derfor er vi ekstra opmærksomme på at gribe det i opløbet, før de små drenge bliver grebet i det her miljø,” siger Per Olsen. (Ekstra Bladet)

 

Formanden mener ikke, at LTF er fast etableret i Vapnagaard endnu, men at det højst sandsynligt vil ske, hvis myndighederne ikke griber ind.

 

Hvad kan man gøre?

Ifølge myndighederne er man nu massivt tilstede på gadeplan, så man kan få børnene og de unge mennesker i tale.

 

Men boligorganisationen vil også gøre hvad de kan, det kunne fx være en opsigelse til de familier som lader børnene og de unge hærge området.

 

Ifølge boligorganisationen kan opsigelser dog først komme på tale når der foreligger en dom.

Læs også
Tre modbydelige sager om voldtægt og drab har skabt international debat om indvandring og kriminalitet

 

Myndighederne mener altså, at indsatsen handler om at sætte flere gadeplanmedarbejdere på sagen.

 

Det er naturligvis udmærket at forsøge at tale børnene og de unge til at opgive en potentiel kriminel løbebane, desværre er det sjældent det virker.

 

Dét, der virker, er at konfrontere familierne med, at det er deres ansvar at sørge for at børnene og de unge ikke render rundt og skaber utryghed med hærværk og chikane og trusler.

 

Men det har myndighederne tilsyneladende meget svært ved, man synes nok det er synd for de ressourcesvage forældre at de skal konfronteres med, at deres opdragelsesnormer ikke virker!

 

Det kan myndighederne ikke være bekendt, for jo længere man tier og undlader at gå til problemets kerne, jo svagere bliver håbet for at der kan rettes op.

 

 

Læs også
Nye tal: Medens kriminaliteten falder generelt, stiger volden og antallet af voldtægter dramatisk – men det snakkes der helst ikke om
Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…