Imam siger, det er i orden, at en stor gruppe mænd gik amok og tæskede en kvinde ihjel

Youtube

En 27-årig kvinde er blevet tæsket ihjel i Kabul, Afghanistan af en stor gruppe mænd, som var optændt af blodrus og hævntørst.

 

Mændene satte derefter ild til kvinden.

 

Den unge kvinde Farkhunda blev beskyldt for at brænde nogle sider fra muslimernes hellige bog Koranen, men det er uklart hvorvidt det er sandt.

 

Ifølge de første informationer om den skrækkelige begivenhed forlød det, at Farkhundas forældre skulle have fortalt at den unge kvinde har været mentalt handicappet siden hun var teenager, men det er ikke rigtigt.

 

Ifølge en BBC-rapport studerede Farkhunda til at blive lærer, og hun var desuden meget religiøs. På dagen hvor hun blev slået ihjel, skulle Farkhunda have taget kontakt til en lokal imam, som solgte armbånd og små breve som kunne hjælpe kvinder med at blive frugtbare.

 

Det mente Farkhunda var meget forkert, fordi det ikke var i overenstemmelse med hendes forståelse af islam. Men imamen blev rasende, hvorefter han gik ud på gaden og begyndete at råbe at Farkhunda havde skændet islam og koranen, som han påstod at hun havde sat ild til.

 

Herefter samlede der sig hurtigt en rasende menneskemængde, som greb Farkhunda hvorefter de begyndte at tæske hende til døde.

 

Ifølge BBC kom det lokale politi ikke Farkhunda til hjælp, de stod blot og så på. Men familien er nu under politibeskyttelse.

 

Da Farkhunda skulle begraves blev hendes kiste båret af afghanske kvinder. Det er højst utraditionelt i et stærkt mandsdomineret samfund som det afghanske.

 

Indslaget fra BBC kan ses nederst.

 

Læs også
’Sydlandsk mand’ gjorde seksuelle tilnærmelser til kvinde på gaden – da hun afviste ham, fik det uhyggelige konsekvenser

Muslimske mænd går amok

Det frygtelig mord på Farkhunda fandt sted den 19. marts, kort efter florerede optagelser af forbrydelsen på sociale medier.

 

Her kan man se, hvordan en stor menneskemængde gik amok på den hjælpeløse kvinde. Der er to videoer længere nede i artiklen.

 

Den unge kvinde blev slået med stave, der blev smidt sten og murbrokker på hende og rasende mænd hoppede og sparkede på hende så blodet flød ud over gaden.

 

Forbrydelsen forsvares

Ifølge flere medier har det ikke skortet på forsvar for forbrydelsen.

 

Dagen efter forbrydelsen under fredagsbønnen i Wazie Akbar Khan moskéen, som ligger i et velhaverkvarter i Kabul, gik den lokale imam endog et skridt videre.

 

Læs også
Muslimer kræver nye pasregler – muslimske kvinder må ikke vise deres ører

”Jeg advarer regeringen om ikke at arrestere dem, der gjorde det, fordi det vil betyde opstand,” sagde imamen i sin tale, som kunne høres i hele nabolaget via moskéens højtaler-anlæg som bruges til at kalde til bøn.

 

Ifølge India Today har en talsmand for politimesterens kontor i Kabul tilsyneladende også været ude at retfærdiggøre drabet, fordi han mener, at Farkhundas bevidst har fornærmet islam.

 

Mange har også skrevet på de sociale medier, at drabet er helt i orden, og én forklarer hvad der får folk til at gøre sådan noget.

 

”Hun troede, ligesom mange andre vantro, at denne form for handling og fornærmelse vil give amerikansk eller europæisk statsborgerskab. Men inden de når deres mål, mister de deres liv,” skriver Hashmat Stanekzai på sin Facebook-side.

 

Myndighederne undersøger

Ifølge afghansk presse vil myndighederne indlede en undersøgelse, fordi selvtægt er forbudt. Undersøgelsesudvalget vil blandt andet bestå af religiøse lærde.

 

“Ingen person har lov til at gøre sig en dommer og bruge vold for at straffe andre,” siger præsident Ashraf Ghani i en erklæring.

Læs også
Dansk Folkeparti ikke velkomne i området – partimedlemmer truet med tæsk og køller, da de ville hænge valgplakater op

 

Den afghanske regering understreger dog at den lægger kraftigt afstand til handlingen:

 

“Vi fordømmer også i stærke vendinger enhver handling, der forårsager manglende respekt for den hellige Koran og islamiske værdier”. (Times of India)

 

Hvad siger de hellige skrifter om krænkelser af islam

Muslimernes hellige bog Koranen har flere passager, som omtaler, hvad der skal ske med den/dem som taler dårligt om islam og/eller profeten Muhammad.  Det er fx koranvers 6:93, 33:57 og 33:61.

 

Men man kan også finde vejledning om emnet i de såkaldte hadith, som er beretningerne om Muhammads liv, fx som gengivet af  Muhammad al-Bukhari. Således Bukhari 59:369, 3:106 og 4:241.

 

Det er ikke kun i Afghanistan, at der bliver reageret meget stærkt, når muslimer oplever, at Koranen eller Muhammed bliver angrebet. Det så man, da satiremagasinet Charlie Hebdo blev angrebet i Paris 7. januar, og da Omar El-Hussein ønskede at dræbe deltagerne ved mødet i Krudttønden den 14. marts.

 

Læs også
Indvandrer slog, sparkede og truede 15-årig pige – så forsøgte han at lyve sig fra det i retten

Her kan man se en optagelse af forbrydelsen, hvor offeret er sløret. Vi advarer mod meget stærke optagelser:

 

Her kan man se en anden optagelse af forbrydelsen, hvor offeret ikke er sløret. Vi advarer mod meget stærke optagelser:
Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…