En minister hylder muslimernes højtid – og vender ryggen til sin egen kultur med midsommerfesten

Foto: Steen Raaschou

Piger med blomster i håret, kædedans, og ikke mindst midsommerstangen er en del af den traditionsrige midsommerfest i Sverige.

 

Mange svenskere elsker denne dag og deltager med liv og sjæl. Således også i år, da dagen blev fejret i fredags.

 

Men i takt med de mange indvandrere er komme til Sverige er dagen også blevet mistænkeliggjort eller lagt for had. Det skete igen i år.

 

I Biskopsgården i Göteborg gik det galt. Bisskopsgården er en berygtet indvandrertæt bydel med bandeskyderier og mange radikaliserede muslimer.

 

Her blev midsommerfesten også forberedt. Den høje midsommerstang var blevet rejst om torsdagen. Men om fredagen var den væk. Savet over og smidt i et budskas 20 meter fra festpladsen.

 

Nogen havde følt sig forulempet over tilstedeværelsen af svensk kultur i Biskopsgården.

 

Det sagde Tito Rojas, som selv er indvandrer. Det var ham, der stod for festen, fordi han elsker svensk kultur.

 

“Man kan spekulere over hvad der er sket. Men det viser stemningen i Biskopsgården”, sagde han.

 

Festen var et forsøg på at styrke tilknytning til svensk kultur blandt de mange beboere med indvandrerbaggrund. Men det var man tilsyneladende ikke interesseret i. Men vi forsøger igen til næste år, siger Tito Rojas.

 

“Vi kæmper for at folk skal føle sig som en del af svensk kultur. Vi vil bidrage til at vores børn udvikler en identitet, hvor det svenske er en vigtig del. Jeg synes selv, at de svenske højtider er fantastiske”, siger Tito Rojas.

 

Men han får ikke megen hjælp fra de politisk korrekte, som mildt sagt ikke bidraget til at styrke samhørigheden om svensk kultur. Tværtimod kan det tilssyneladende ikke blive multiukulturelt nok.

Læs også
Hvidvasker Sverige sin antisemitisme? – en beretning om, hvor galt det står til i Malmø

 

Det er regeringen med Socialdemokratiet i spidsen et strålende eksempel på. Og en del af de borgerlige holder sig ikke tilbage.

 

Vi har tidligere hørt det fra andre, som  for eksempel den socialdemokratiske minister Mona Sahlin, der tidligere har kaldt midsommerfesten for “kunstig”.

 

Hun skammede sig over, at svenskerne ikke havde nogen kultur, og misundte indvandrerne deres kultur, sagde hun.

 

I år var det så integrationsminister Erik Ullenhag og Margor Wallströ der fremhævede den muslimske kultur på den svenske kulturs bekostning.

 

Torsdag – dagen før midsommerfesten – begyndte den muslimske fastemåned, Ramadan.

 

Det fik den tidligere integrationsminister i den borgerlige regering Erik Ullenhag til at ønske en “god Ramadan” på Twitter.

Læs også
Likvideringen af 31-årig kvindelig læge i Malmø: Hun fik det dræbende skud, da hun lå på jorden – en medgerningsmand er anholdt

 

Men ikke et ord om midsommerfesten.

 

Gengivet fra Avpixlat

 

Udenrigsminister Margot  Wallstrom skrev heller ikke et positivt ord til svenskerne eller til midsommerfesten.

 

Hun var derimod overstrømmende over for muslimerne og deres fastemåned, Ramadan:

 

Mine varme hilsner til alle dem, som nu går ind i en måned med faste, bøn og solidaritet med de fattige. Ramadan Karim!

 

Læs også
Sverige asyl-amok: Har alene i år uddelt langt over tredive tusinde statsborgerskaber og modtaget et hav af asylansøgere

Hun forventer tilsyneladende ikke, at muslimer i Sverige kan svensk. I hvert fald skrev hun sin hilsen på arabisk – øverst:

 

 

Gengivet fra Avpixlat

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…