Hver tredie franskmand vil have Marine Le Pen fra det indvandringskritiske parti Front National som præsident

En ny meningsmåling fra analyseinstituttet  ISOP på bestilling af Journal de Dimanche sendte i går chokbølger gennem fransk politik. 31 procent af vælgerne eller hver tredje franskmænd erklærede sig parat til at stemme på  formanden for  Front National  Marine Le Pen, ved præsidentvalget i 2017.

 

Lønmodtagere i den offentlige sektor tegner sig for hele 40 procent af opbakningen til højrefløjens ledei. Blandt chefer for mellemstore erhvervsvirksomheder og selvstændige forretningsfolk tegner sig  39 procent og blandt håndværkere 41 procent for Le Pen.

 

Det er det arbejdende Frankrig, i aldersgruppen 35-49 år som især er skuffet over Francois Hollande som præsident. Det sagde den administrerende direktør for ISOP, Frédéric Dabii, i en kommentar til målingen.

 

Latterliggørelse af Hollande i EU-Parlamentet

En latterliggørelse af Francois Hollande, der mødte op sammen med forbundskansler Angela Merkel i EU-Parlamentet i Strasbourg for at mane til sammenhold om EU i en krisetid, gav et sidste mærkbart lift til Marine Le Pens pupularitet i meningsmålingen.

 

Fra parlamentets talerstol takkede Marine Le Pen kansler Merkel for at have taget sin vicekansler Francois Hollande med til mødet i dennes franske provins.

 

Forsmædelsen i fuld offentlighed fik Francois Hollande til for første gang at gå i infight med lederen af Front National.

 

Pæonrød i hovedet af harme og spruttende af raseri erklærede Hollande, at man ikke gavnede det europæiske sammenhold med chauvinistiske og populistiske angreb. Angela Merkel klappede begejstret for. Marine Le Pen smilede hoverende, for at gavne EU er ikke ligefrem hendes hjertesag.

 

Men den uhørte fornærmelse af selve statschefen fik selv forgængeren, eks-præsident Nicolas Sarkozy, til at beklage undergravelsen af embedets værdighed.

 

Andre konflikter

Sarkozy har som formand for oppositionspartiet Les Républicains  sine egne problemer med at holde Marine Le Pen nede, da denne udtalte sympati for den tidligere minister Nadine Morano , der kom i stormvejr med en udtalelse i TV om, at franskmænd er kristne og tilhørrer den hvide race.

 

Læs også
Racisme mod franskmænd – de kalder os “hvide svin”

I et desperat forsøg på at bevare Moranos kandidatur i Lorraaine i det forestående regionalvalg tilbød Sarkozy, at hvis hun bare trak sin udtalelse tilbage med en undskyldning ville hun fortsat blive opstillet.

 

Nadine Morano nægtede pure at undskylde. Tværtimod  aflagde hun et natligt besøg ved general Charles de Caulles grav i Colombay-les-deux-Eglises for at understrege, at hun simpelthen havde citeret nationalklenodiet. Historikere og medier gik på efterforskning i arkiverne og konstaterede, at det var rigtigt.  Charles de Gaulle havde sagt det samme med den lille ændring, at det var flerrtallet af franskmænd som var af hvid race og kristen kultur.

 

For at fuldende billedet af en præsident  Francois Hollande, der sammen med flere medlmmer af hans regering  står svagt i offentlighedens øjne, kalder politiets organisationer på onsdag til demonstration foran Junistitsministeriet i Paris. Fra højtstående kommissærer til menige gadebetjente vil ordenshåndhæverne  manifestere deres utilfredshed med justitsminister Christiane Taubira, der var øverste ansvarlige for, at den radikaliserede muslimske fange Winston Blam (han er ikke mere navnebeskyttet) fik bevilget uledsaget udgang fra fængslet. Han vendte ikke tilbage, men kastede sig ud i ny kriminalitet og sårede med en skudsalve en betjent, som fortsat svæver mellem liv og død og skal gennem nye operationer, når og hvis hans tilstand tillader det.

 

Fransk politi var heller ikke begejstret for Taubiras to socialistiske forgængere som justitsministre. Robert Badinter, der fik afskaffet dødsstraffen, og Elisabeth Guigou, som fik betydningen af uskyld indtil domfældelse lovfæstet. Selv om Marine Le Pen ikke møder op til demonstrationen, er der ingen tvivl om, at den har hendes sympati.

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…