Hun var utilfreds med asylcenteret, fordi hun selv måtte bære sine varer fra supermarkedet – så nu har hun fået 20.000 kr. til at rejse hjem igen

Hun er fra Syrien. Men allerede inden borgerkrigen begyndte i Syrien, flyttede hun til De Forenede Arabiske Emirater. Så hun var altså ikke på nogen måde truet af borgerkrigen.

 

Men det generede hende ikke. Hun så en af de mange hjemmesider på arabisk, der reklamerer for asylrejser til Norge. Her fortælles det, at man uden videre kan få 3.000 kr. om måneden som asylansøger og gratis bolig.

 

Så ”Aisha”, som hun kaldes, besluttede sig for at prøve lykken. Hun rejste op gennem Rusland og derfra videre til det nordligste Norge. Den tur kostede hende 100.000 kr. til rejsen og til menneskesmugleren.

 

Men ak, det blev en skuffelse. Hun var ikke tilfreds med asylcenteret. Det lå i en lille landsby højt mod nord. Der var kun to supermarkeder. Og ikke nok med det: Hun måtte selv bære sine varer fra supermarkedet …

 

På asylcenteret skulle man selv købe ind og lave maden. Desuden skulle man – oh, rædsel! – dele et værelse med en anden, og sengene var alt for smalle. Maden var heller ikke tilfredsstillende.

 

Det blev for meget for kvinden. Specielt fordi hun reelt slet ikke var på flugt.

 

Jagten på et europæisk pas

Men hvorfor rejste hun så til Norge?

 

Ud fra de reklamerende hjemmesider troede hun åbenbart, at forholdene var væsentligt mere luksuriøse, end tilfældet var. Menneskesmuglerne gav et falsk billede.

 

Men der var også en anden grund, som nok i sidste ende var afgørende. Hun forklarer til NRK, den offentlige radio- og TV-station, at hun kom til Norge for at få et norsk pas. Som hun siger:

 

”Du ved, med et syrisk pas er det ikke så enkelt at rejse i disse dage. Alle ønsker at få et europæisk pas, det er ikke kun mig.”

Læs også
Radikale muslimer lever blandt os – men de hader vores værdier og kalder os ‘hvide svin’

 

Hun fortæller, at mange syrere søger asyl i Norge, selv om de bor i sikre lande som Saudi-Arabien, De Forenede Arabiske Emirater eller Kuwait. Fordi de har brug for et nyt pas til at komme omkring i verden.

 

Det har med andre ord meget lidt med nødlidende flygtninge at gøre. Det drejer sig om at få en adgangsbillet til at leve et behageligt internationalt liv.

 

Med venlig hilsen

Men asylcenteret i Nordnorge blev simpelt hen for meget for hendes forfinede vaner. Ligefrem selv at skulle bære sine varer fra supermarkedet! Så hun besluttede sig for at rejse hjem igen, inden hendes asylsag var afgjort.

 

Hun kom dog ikke til at rejse tomhændet hjem. Hun modtog 20.000 kr. fra den norske stat – et beløb, der gives til alle, som rejser hjem, før deres asylsag er afgjort.

 

Med denne støtte er hun igen blevet installeret i Dubai, hvor hun har fået sig en flot lejlighed, med en dejlig bred seng.

 

Læs også
Han blev smidt ud af landet, men han vendte bare tilbage og sagde ”asyl” – så kom han ind igen med blodige konsekvenser

Og når hun handler i supermarkedet, er der altid folk til at bære hendes varer fra kassen og ud i bilen.

 

Med venlig hilsen fra den norske stat.

 

http://www.nrk.no/norge/_-asylleiren-var-ikke-egnet-for-mennesker-1.12673804

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…