De hjemløse bliver ladt i stikken, mens asylansøgerne får hjælp

Vi er i det nordlige Rom, på en mark hvor 35 familier har boet i biler og telte gennem et stykke tid. Men blot 50 meter derfra ligger en nyrenoveret ejendom. Den er tom for mennesker men det er meningen, at der skal bo 100 flygtninge.

 

Der er 20 børn under 10 år, heraf flere små babyer. Der er ingenting på stedet hvor familierne har fået lov at slå deres telte op, og madlavning foregår over et bål.

 

Familierne er mismodige og triste og de forstår ikke hvorfor de bliver behandlet som 2. rangs borgere i deres eget land. De er uforstående overfor hvordan det kan gå til, at flygtningene kommer i første række.

 

En kvinde viser sit midlertidige hjem frem:

 

”Det er meget lille. Vi mistede vores arbejde og vores hjem og det er enden på historien. Nu har vi ingenting. Jeg havde et hjem, men efter at jeg mistede mit arbejde kunne jeg ikke længere betale huslejen.”

 

 

Et par med et lille barn viser også indenfor i teltet, som er ganske lille til tre, men sikkert en fordel når man skal holde varmen om natten. Den lille familie ser forkomne ud, men manden tror på, at det nok skal gå, for det kan kun fremad.

 

”Livet fortsætter, vi forsøger at gøre vores bedste. Vi er nået dertil hvor der ikke er nogen vej tilbage. Men jeg forstår det stadig ikke.”

 

 

En kvinde er anderledes klar i mælet, hun er harmfuld over at familier med små børn lades i stikken. Kvinden understreger, at alle skal være lige for loven.

 

Læs også
Video: To arabere stak mand ned på togstation, fordi han var kristen – så hånede de ham og hans religion

”Vi har små børn som bor i telte og som spiser i bilerne. Hvad skal vi sige til staten? Tak! Når det her er loven for italienerne så skal det også være loven for alle andre.”

 

Flere har tilsyneladende fået at vide at flygtningesituationen kun varer et stykke tid.

 

”Et stykke tid!…. Og det er det der gør os vrede”, siger hun.

 

 

De interviewede italienere er altså vrede over, at alle ikke er lige for loven, og at myndigheder tilsyneladende er fuldstændig ligeglade med deres skæbne. Faren til den lille baby siger i bagklogskabens tegn:

 

”Hvis vi havde vidst, at denne bygning, som kan huse omkring 500 mennesker, blev renoveret til flygtninge, så ville vi havde sagt at vi også er flygtninge, Italienske flygtninge, fordi vi er ofre for finanskrisen. Vi er alene, forbandet og uden tag over hovedet når det regner. Og uden hygiejne faciliteter. Hvor er regeringen?”

 

Læs også
Afrikansk indvandrer satte ild til bus, hvor skolebørn var lukket inde – det skete i protest mod stram udlændingepolitik

 

En anden ung mor er også frustreret over at blive afvist når man mest har brug for en smule hjælp.

 

”Teltet er ikke vandtæt og fugten kommer ind så alt er vådt. Jeg er her med min 3-årige søn og min partner. Jeg tog kontakt til myndighederne og bad om krisehjælp til en bolig, men de sagde at der ikke var noget ledigt for øjeblikket.”

 

 

Men det er ikke kun yngre mennesker der bor i den lille nødlejr. En midaldrende mand gentager, at myndighederne svigter deres egne borgere.

 

”Det er helt galt, man gør intet for os italienere. For de fremmede gør man alt, men ingenting for os. Hvordan kan det være muligt? Vi er fuldstændig forladt og glemt.”

 

Læs også
Italiens 5-stjernebevægelse vil lave helt ny gruppe i EU-Parlamentsvalget

 

Indenfor i ejendommen hvor flygtningen skal bo

Tv-holdet har fundet et hul i hegnet ind til ejendommen hvor flygtningene skal bo. Da de kommer ind i huset kan de se hvor pænt der er gjort i stand med nye møbler og ny-renoverede baderum.

 

Men mens Tv-holdet kigger rundt dukker to rumænske mænd op. De er sure, siger det er privat ejendom og de tager Tv-holdets kamera. Heldigvis kommer politiet og de rumænske mænd må aflevere kameraet tilbage.

 

De to rumænske mænd er sandsynligvis enten vagter eller ejere af ejendomme. Ifølge TV-holdet er det en privat velgørenhedsorganisation som har lejet ejendomme af private udlejere, for at drive flygtningecenter på stedet.

 

De hjemløse italienere er altså med deres skattebidrag med til at betale for at flygtninge kan bo varmt og godt mens de selv må blive ude i regnen.

 

Man kan godt forstå italienerne mugger, og at de har fundet et hjem nu hvor vinteren banker på. Men der Optagelser foregik i maj måned i år, før folkevandringen for alvor tog til hen over sommeren.

Læs også
Borgmester ville have de penge turister kaster i Trevifontænen – men det slap hun ikke godt fra

 

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…