Levakovic’ familiemedlemmer er nu sigtet for at stjæle fra ældre mennesker – de har selv hævet 74 millioner kroner i sociale ydelser

Facebook

Medens gangster- og sigøjerbossen Gimi Levakovic rusker tremmer i Nykøbing Falster arrest, hvor han sidder varetægtsfængslet for besiddelse af en pistol med tilhørende skarpladt ammunition, har fire andre medlemmer af Danmarks dyreste familie gjort ham følgeskab.

 

Ifølge Ekstra Bladet sidder i øjeblikket fire Levakovic’er varetægtsfængslet for tricktyverier mod ældre mnnesker.

 

To af dem, Gimi’s bror, den 54-årige Giovani Levakovic, og hans søster, Diana Petrovic, står ifølge avisen til udvisning, hvis de bliver dømt.

 

Alle fire nægter sig skyldige.

 

Stjal dankort fra 73-årig kvinde og hævede 15.000 kroner

Politiet har ifølge Ekstra Bladet rejst tiltale for otte forhold, men det er kun i det ene tilfælde, hvor alle fire Levakovic’er optrådte i samlet flok.

 

Det er Gimi Levakovic’s søn, 21-årige Santino Levakovic, der tegner sig for hovedparten af forholdene. Blandt dem et tricktyveri mod en 73-årig kvinde på Gadekærsvej i Valby.

 

Ifølge Ekstra Bladet forsøgte gangsterbossens søn sammen med tre ukendte medgerningsmænd  i første omgang at bluffe sig ind i lejligheden hos den 73–årige ved at udgive sig for boligforeningsansatte, der skulle tjekke vandrør.

 

Den hoppede den 73-årige kvinde dog ikke på, men da Santino Levekovic senere vendte tilbage var det sammen med en ukendt kvinde, som lokkede den 73-årige ud i køkkenet, medens Santino ifølge anklageskriftet rodede lejligheden igennem og stjal 3.000 kroner og to dankort, som han senere hævede 15.000 kroner på.

 

Kvik 93-årig undgik at blive offer: Smid dem ud!

Da alle de fire varetægtsfængslede Levakovic’er i flok forsøgte sig med tricktyveri mod 93-årige Lilly Holst ved at prøve at trænge ind i hendes lejlighed under påskud af at skulle låne en kuglepen og papir, kom de ifølge Ekstra Bladet galt afsted.

 

Læs også
Tre mænd trængte ind i hjemmet hos chokeret ægtepar i Varde – talte dansk med accent

Det var Santino Levakovic, der ringede på, medens de tre andre Levakovic’er gemte sig, men 93-årige Lilly Holst lurede ham.

 

“Han ville selvfølgelig have, at jeg gik ind for at hente papir og blyant, så de kunne smutte ind i min lejlighed imens,” fortæller Lilly Holst til avisen.

 

Hendes underbo observerede de tre øvrige Levakovic’er på trappen og spurgte dem, hvad de lavede der, hvorpå de råbte efter Santino og forsvandt i en varevogn, som naboen havde taget nummeret på. Han alarmerede politiet, som hurtigt fik kontakt med varevognen og anholdt hele flokken.

 

“Det er helt forkert, det, de gør. Og det går altid ud over ældre mennesker. De skal ikke være her i Danmark. De skal udvises,” siger 93-årige Lilly Holst til Ekstra Bladet.

 

Martin Henriksen: “Smid hele familien ud”

En af de politikere, der har kæmpet for at få hele Levakovic-familien udvist af Danmark en gang for alle, og som uden held har haft justitsminister Mette Frederiksen (S) i samråd om familien, er Dansk Folkepartis udlændinge- og retsordfører, Martin Henriksen.

 

“Der skal ikke herske tvivl om, at Dansk Folkeparti ønsker den familie hen, hvor peberet gror,” siger Martin Henriksen til Den Korte Avis og fortsætter:

Læs også
Mørkhudet mand brød ind hos enlig kvinde, bandt hende til sengen og slog

 

“Der skal heller ikke herske tvivl om, at strammere udvisningsregler både i forhold til kriminalitet og i forhold til udlændinge, der gennem længere tid har været på offentlig forsørgelse, er noget, Dansk Folkeparti vil rejse over for en eventuel ny regering.”

 

Martin Henriksen forudser dog, at det ikke vil blive nogen let opgave, da han går ud fra, Venstre formentlig vil henvise til konventioner og EU-regler.

 

“Men vi vil rejse det, og jeg regner også med, at vi får gennemført en række stramninger,” siger Martin Henriksen og fortsætter:

 

“Men hvor langt vi når, kommer an på de politiske drøftelser og naturligvis også den størrelse, som Dansk Folkeparti måtte få i Folketinget. Var det kun op til os, smed vi dem ud så hurtigt som muligt,” understreger Martin Henriksen, idet han tilføjer:

 

“Men først skal vi jo vinde valget, og jeg tror på det, men jeg tager intet for givet.”

 

Levakovic’erne: Danmarks dyreste familie

Læs også
To hjemmerøvere trængte ind til 93-årig kvinde og mishandlede hende brutalt – nu er hun død

Der findes vel efterhånden ikke den paragraf i straffeloven, som ikke har været anvendt mod medlemmer familien Levakovic lige fra gruppevoldtægt over hjemmerøverier, bankrøverier, vold og våbenbesiddelse, indbrudstyverier, simpelt tyveri og til tricktyverier.

 

Familien kom til Danmark fra Kroatien i 1972, og siden da har samtlige familiens medlemmer været på offentlig forsørgelse sideløbende med en omfattende kriminalitet, der blandt andet har givet familiens kontanthjælpsmodtagere råd til at køre rundt i dyre luksusbiler og på facebook prale med dyre guldsmykker og bundter af euro-sedler.

 

Ingen af familiens medlemmer har nogensinde haft et arbejde, men har til gengæld været dygtige til at hive millionbeløb ud af de sociale kasser.

 

Ifølge beregninger, som Ekstra Bladet fik foretaget i 2011, havde familien på det tidspunkt siden sin ankomst til Danmark kostet de danske skatteborgere mindst 73,9 millioner kroner i sociale ydelser samt fængsels- og institutionsophold.

 

“Jeg sprætter dig op”

Således har eksempelvis fire af familiens medlemmer ifølge en intern revisionsrapport fra Københavns Kommune  hver måned i fire år modtaget mellem 20.000 og 24.000 kroner kontant.

 

De høje ydelser fremskaffes ofte ved hjælp af voldelige trusler mod socialrådgivere.

Læs også
Grænsen er hullet som en si: Brutal Levakovic udvist for bestandig for to måneder siden – nu er han tilbage i Danmark

 

Af en intern undersøgelse, som Københavns Kommune har udarbejdet om trusler mod kommunens medarbejdere, fremgår det blandt andet, at familiens overhoved, Gimi Levakovic, har truet med “at sprætte en medarbejder op”.

 

Indtil videre er tre af familiens medlemmer blevet udvist, og to er måske på vej. Men så længe Martin Henriksen og Dansk Folkeparti ikke har magt, som de har agt, vil de resterende medlemmer af familien fortsat være i stand til  at husere i Danmark med plyndring af pensionister og røverier samtidig med, at de hæver kontanthjælp.

 

De er åbenbart beskyttet af konventioner og EU.

 

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…