Er det tid til at omlægge dine lån?

Colourbox

Renten på realkreditlån er steget de seneste måneder, men det er stadig ikke for sent at få et godt billigt realkreditlån. Har du ikke allerede omlagt dine lån, så undersøg i det mindste dine muligheder. Måske er det tid til at omlægge dine lån?

 

Selvom renten i markedet over de seneste tre måneder stille og roligt er krøbet opad, så er renten på realkreditlån stadig historisk lav. En fast rente med 3 eller 3,5% er ganske vist dyrere end 2 og 2,5 % over 30 år, men det er stadig meget lavt.

 

Har du i længere tid overvejet at omlægge lån, er det stadig værd at tænke over, hvis du har lån med en rente på 4 eller 5 %. Det gælder også, hvis du har overskud i din økonomi til at afdrage hurtigere over eksempelvis 15 eller 20 år med en rente på 2 %.

Hvad sker der hvis renten stiger

Har du variabelt forrentede lån, bør du overveje, hvad det betyder for din økonomi, hvis renten stiger fremover. Det kan være at du har råd til at renten stiger på dit rentetilpasningslån, men at du vil sove bedre om natten, hvis du omlægger til fast rente inden det er for sent.

 

Det gælder om at få renten så langt ned som muligt, og om at sænke risikoen i din økonomi. Derfor er en situation med lave renter i samfundet, ofte din bedste mulighed for at gå væk fra afdragsfrihed og slippe for en ubegrænset risiko på en variabel rente.

 

Sådan vælger du det rigtige realkreditlån

Juster din risiko, når du vælger lån

Du kan gribe det an på mange måder, men begynd med at undersøge, hvilken risiko, du har på dine lån nu. De der har en ubegrænset risiko, har ofte mere eller mindre lukket øjnene for det. Lad være med det.

 

Når det gælder realkredit, har du næsten frit valg, når det gælder rente, løbetid og afdrag. Det betyder, at du mere eller mindre selv bestemmer din ydelse – så længe du tager hensyn til grænserne for løbetid og afdragsfrihed. Har du en god økonomi, så benyt dig endelig af mulighederne.

 

Du kan også vælge en splitstrategi, hvor du har to eller tre lån i stedet for et. På den måde kan du fortsætte med variabel rente på en del af din gæld, og nedsætte din risiko ved at optage fastforrentede lån ved siden af.

Husk at forhandle omkostningerne

Vælger du at omlægge lån, så husk at forhandle bidragssatser. Få tilbud fra flere forskellige selskaber, og vælg det billigste tilbud. Det er vigtigt i øjeblikket, hvor omkostningerne på realkreditlån er steget så voldsomt.

 

Kan du omlægge realkreditlån og få en lavere bidragssats?

 

Med venlig hilsen

Læs også
Øgede kapitalkrav til banker og realkreditinstitutter væltes over på kunderne

Kim Valentin

Finanshuset i Fredensborg

 

Kim Valentin skriver hver uge om investering, pension og privatøkonomi i ugebrevet FinansNyt. Send mig FinansNyt helt gratis

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…