Energistyrelsen gør solceller dyrere – det forringer BoligJobordningen

Colourbox

Når danskere senere på ugen vil søge om støtte til solceller under den seneste pulje, skal de samtidig love, at de ikke vil bruge deres boligjobfradrag til deres energirigtige løsning. For Energistyrelsen har, trods politiske løfter om det modsatte, forringet BoligJobordningen i forbindelse med solceller.

 

Ændringen indebærer, at et gennemsnitligt solcelleanlæg til privat brug bliver omtrent 5.000 kroner dyrere.

 

Da Folketinget i sommer genindførte BoligJobordningen, blev det tilkendegivet, at der i 2015 var tale om en uændret genindførelse af ordningen, og SKAT informerede da også om, at det var muligt at få fradrag efter BoligJobordningen til opsætning af solceller.

 

Alligevel har Energistyrelsen nu meddelt, at der ikke gives solcellestøtte, hvis boligejerne samtidig anvender BoligJobordningen. Dette indgreb er blot meddelt i bekendtgørelsen om ordningen, men har ikke været en del af høringer forud.

 

– Det er i strid med tidligere tilkendegivelser, at man nu skærer i støtten til solceller. Det er et skridt i den forkerte retning og det har allerede fået flere udbydere til at trække deres kampagner for solceller tilbage, siger underdirektør Simon O. Rasmussen fra TEKNIQ.

 

Kilde: TEKNIQ

 

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…