Indenfor murene – en vidunderlig teateroplevelse

Skærmprint fra traileren

Folketeatrets opsætning af ”Indenfor murene” er en pragtfuld forestilling, der er ligeså aktuel i dag, som Henri Nathansen skrev den for mere end 100 år siden.

 

Me Lund skriver i programmet: ”Vi er ved at miste følelsen af sammenhold” og hun fortsætter:

 

”Indenfor murene er et kalejdoskop som spejler en evig konflikt. Teksten er mere aktuel end nogensinde før, for vi er aldeles ikke blevet klogere, som vi jo sommetider bilder os ind. Vores tvivl, vores fjendskab og angst fylder mere end nogensinde.”

 

Ghita Nørby, som fremragende spiller Sara Levin siger: ”Verden har forandret sig – religionerne har skærpet deres retorik, konfrontationerne er farligere og grusommere, frygten er overalt blevet større.”

 

Derfor er det en helt ny oplevelse at gøre denne jødiske mor til min og på ny fornemme hendes dybe kærlighed til traditionen, til sin mand og sine børn – og tage sin skæbne på sig.

 

Fru Nørby tilføjer: ”Det handler om tro. Tradition. Og sammenhold. Noget vi har glemt i dag i vores småkristne familier. Sammenholdet er kernen i Levinernes liv, og det har det også været i vores. Men vi er i færd med at miste det. Respekten for hinanden, kærligheden til hinanden og den dybe trang til at ville hinanden – det siver ud af os, fordi vi har så travlt.”

 

Sjældent er jeg blevet så rørt over en pragtfuld forestilling, spillet af de største skuespillere, vi kan mønstre i vores lille land.

 

Se traileren her fra forestillingen, som efter i dag skal på turné frem til 3. maj:

 

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…