En mor ’glemte’ sin seksårige søn på en rasteplads – så drog han selv på en dødsensfarlig tur ud ad motorvejen på tommelfingeren

Flickr

I lørdags oplevede en fransk mor sit livs mareridt.

 

Hun kørte på motorvej A11 mellem byerne Nantes og Angers i det vestlige Frankrig. Hendes seksårige søn sad på bagsædet.

 

De kørte ind på en rasteplads, så moderen kunne komme på toilettet. Hun spurgte sønnen, om han også havde behov for et toiletbesøg, men det sagde han nej til.

 

Men mens hun var væk, skiftede sønnen åbenbart mening. Han gav sig på egen hånd til at lede efter toiletterne.

 

I mellemtiden vendte moderen tilbage. Sønnens jakke lå på bagsædet, og da hun gik ud fra, at han stadig befandt sig i bilen, troede hun simpelt hen, at det var ham, der sad med jakken på.

 

Drog på tommelfingeren

Da sønnen opdagede, at moderen var væk, tog han sagen i egen hånd. Han drog på tommelfingeren ud ad motorvejen.

 

I og for sig en imponerende handlekraft af sådan en lille størrelse. Men dødsensfarlig langs en motorvej, hvor der bliver kørt med høj fart, og hvor påkørsler sagtens kan ske.

 

Flere bilister spottede da også hurtigt situationens alvor og kontaktede politiet. Det samme gjorde moderen, da det gik op for hende, at sønnen ikke befandt sig i bilen.

 

Politiet reagerede hurtigt og fik fat i drengen, som blev genforenet med sin stærkt lettede mor.

 

Ikke første gang

Læs også
Politimand: De kaster for at dræbe – dødsensfarlige sten igen kastet ned på motorvej, så meget ved vi om gerningsmændene

Det er såmænd ikke så længe siden, at en anden fransk familie glemte et barn på en rasteplads.

 

I august kørte en familie, der var på vej til den franske riviera, mere end150 km, før forældrene opdagede, at de havde efterladt deres treårige datter på en rasteplads. De opdagede det først, da der blev sendt en alarm ud på fransk radio.

 

Men helt galt bliver det selvfølgelig, når barnet selv begiver sig ud på motorvejen. Moderen må have været i en blanding af chok og dyb lettelse, da hun fik historien.

 

Mon ikke hun for fremtiden vil forvisse sig om, at barnet rent faktisk sidder på bagsædet.

 

 

(La Maine Libre, The Local)

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…