Muslim slog sin kone – til dommeren sagde han: “Hun er min ejendom, så jeg kan gøre med hende, hvad jeg vil”

Modelfoto

Politiet modtog et nødopkald fra en lejlighed om vold mod en kvinde. Da de ankom viste det sig, at det var en mand, som var i gang med at gennembanke sin kone.

 

Manden fortsatte volden selv om politiet var til stede. Han gjorde jo intet forkert, mente han.

 

Senere prøvede han at forklare dommeren, at der var noget, de helt havde misforstået. “Konen er min ejendom, og jeg kan gøre med hende, hvad jeg vil”.

 

Manden er stærkt troende muslim fra Irak. Ifølge Koranen er kvinden ganske rigtig mandens ejendom. Hun har ingen rettigheder og han bestemmer alt. Hvis hun ikke makker ret, må kan slå hende. Det står i et centralt vers i Koranen (4:34)

 

Men den bed ikke på dommeren i Winipeg, en by i Canada.

 

Han fik en dom, som betød, at han skulle holde sig helt væk fra sin kone og deres 9 børn.

 

“På grund af hans tro, er det er et stort problem for manden at være væk fra sin familie”, forklarede forsvareren. Han fortalte, at manden ofte sover i en park for at være så tæt på familien som muligt.

 

Manden selv forklarede ved hjælp af en betjent, som kunne arabisk, at han var uenig i de canadiske love. Han levede efter Koranens love.

 

Men det bed ikke på dommeren. Tværtimod sagde han, at disse holdninger var stærkt bekymrende. Manden skulle holde sig væk fra konen. Også selv om hun selv gerne ville leve sammen med ham.

 

Familien kom til Canada via Syrien for 1½ år siden. De er stærkt troende muslimer, som kulturelt stadig befinder sig i en arabisk verden, hvor alle kvinder har en mandlig værge, som bestemmer over dem og  børnene.

 

Læs også
’Sydlandsk mand’ gjorde seksuelle tilnærmelser til kvinde på gaden – da hun afviste ham, fik det uhyggelige konsekvenser

Nu skal kvinden fra Irak leve uden den mand, der plejer at træffe alle beslutninger. Hun kender ingen i Winipeg, da hun sandsynligvis kun sjældent har været uden for lejligheden og altid ledsaget af sin mand. Hun kan kun arabisk. Og hun har 9 børn at tage vare på.

 

http://www.winnipegsun.com/2015/08/14/beat-wife-in-front-of-cops

 

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…