Drama i Frankrigs indvandringskritiske parti: Hun ligner en vinder, men faderen kan gøre hende til en taber

Franskmændene savner ikke TV-serien “Dallas”. De følger i stedet med i en anden familieintrige, som tilmed har den fordel at være af hjemlig avl.

 

Når J.R. udslynger sine nederdrægtigheder på drævende texansk, kniber det af og til med at få hans mundbevægelser til at følge den synkroniserede udgave af hans spydigheder på fransk.

 

Det problem har man ikke med den franske J.R.  Hans navn er Jean-Marie Le Pen.

 

Den 86-årige stifter af højrefløjs-partiet Front National ligger i åben strid med datteren Marine Le Pen, som har efterfulgt ham som formand.

 

Og selv om den 46-årige Marine Le Pen ikke nærer overvældende sympati for sin 25-årige niece Marion Maréchal-Le Pen kan hun kun være tilfreds med, at denne også synes at have fået nok af sin morfars racistiske og antisemitiske udtalelser, som kun kan skade partiet og hendes chancer som kandidat til decembers regionalvalg i Provence-Alpes-Côte d’Azur (for nemheds skyld forkortet til PACA).

 

Morfar har hidtil stædigt fastholdt, at han vil være partiets kandidat i PACA, og at hans status som Front Nationals ærespræsident vil sikre ham et flertal af sympatistemmer. I dag mandag ventes Jean-Marie Le Pen at melde offentligt ud, om han overlader pladsen til sit barnebarn.

 

Det vil han efter al sandsynlighed gøre, for datteren, som hidtil er veget tilbage fra at få sin far frakendt titlen som ærespræsident, har i stedet lagt op til at indbringe sit ophav for en disciplinær komité, som skal fratage ham kandiaturet til regionalvalget. Le Pen truer med i så fald at stille op som løsgænger i PACA, så vælgerne kan afgøre, om han eller barnebarnet bør repræsentere Front National langt Middelhavskysten.

 

Det afgøres således i næste afsnit af den franske udgave af “Dallas”.

 

Men det er svært at se Jean-Marie Le Pens chancer for at klare frisag over for en isciplinære domstol i partiet Dertil vejer hans mange skandaløse udfald for tungt.

 

Ikke nok med, at han for nylig gentog sin erklæring om, at jødeforfølgelserne kun var en “detalje” i Anden Verdenskrigs historie.

 

Læs også
Racisme mod franskmænd – de kalder os “hvide svin”

Han har også været med til at fornægte eksistensen af gaskamre i de nazistiske dødslejre. Lidt ulogisk fik han dog sagt, at den populære TV-journalist Patrick Cohens kommentarer på France Inter sendte ordet gaskammer ind i hans underbevidsthed.

 

Og senest har Le Pen udtalt, at han aldrig har opfattet marskal Petain som landsforræder. En belastende frikendelse i betragtning af, at den fordums krigshelt fra 1. verdenskrig som chef for samarbejdsregeringen i Vichy indførte jødelove med deraf følgende razziaer endnu før den tyske besættelsesmagt havde udtrykt ønsker om det.

 

Hvordan udfaldet end bliver i føljetonen, er en ting sikker. Jean-Marie  le Pen vil fortsætte som medlem af Europa-parlamentet. Og dermed er der under alle omstændigheder sikret nye afsnit af den franske Dallas-serie.

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…