Men det er kun toppen af isbjerget, siger politiet: Over 200 menneskesmuglere blev sigtet sidste år

Colourbox/Youtube

Antallet af anholdte menneskesmuglere steg stærkt i 2014 – formentlig takket være sidste års rekordstore antal asylansøgere på i alt 14.815.

 

En opgørelse fra Rigspolitiet viser således ifølge Jyllands-Posten, at politiet i 2014 sigtede i alt 236 personer for menneskesmugling mod 144 året før. Der er hermed tale om en stigning på 40 procent i forhold til 2013.

 

Det lyder umiddelbart af meget, og justitsminister Mette Frederiksen (S) er da også ovenud tilfreds:

 

”Det er utroligt positivt og nødvendigt, at vi ser et stigende antal sigtelser. Det er godt gået af de danske myndigheder. Det viser sig, at det kan betale sig at prioritere på området,” siger hun til Jyllands-Posten

 

Politiet: vi er ikke i nærheden af at tage alle

Hvad Mette Frederiksen mener med, at regeringen har prioriteret på området, forekommer ikke umiddelbart indlysende.

 

Således fastslår lederen af Udlændingekontrollen i Padborg, Palle Linné, at eksempelvis mange af de 7.185 syrere, der sidste år kom til Danmark, kom ind i landet som bagsædepassagerer i menneskesmuglernes biler.

 

”Aldrig har jeg oplevet så mange i min tid som leder,” siger Palle Linné til Jydske Vestkysten og understreger:

 

”Vi er ikke i nærheden af at tage alle de menneskesmuglere, som for tiden krydser de danske landegrænser.”

 

Palle Linné bakkes op af lederen af Rigspolitiets Nationale Efterforskningscenter, politiinspektør Michael Tingskov Ask:

 

”Man kommer ikke til Danmark som asylansøger uden at gå gennem hænderne på en menneskesmugler, og efterforskningen viser, at smuglingen er organiseret og sat i system,” siger Michael Ask til Politiken.

Læs også
Radikale muslimer lever blandt os – men de hader vores værdier og kalder os ‘hvide svin’

 

På det grundlag, altså at alle asylansøgere ifølge Rigspolitiet kommer til Danmark ved hjælp af menneskesmuglere, kan man løseligt begynde at beregne omfanget af menneskesmuglere.

 

Sidste år søgte i alt 14.815 personer asyl i Danmark. Hvor mange kan sidde på bagsædet i en bil eller proppes ind i en kassevogn?

 

Menneskesmuglere anholdes ved et tilfælde

Som Den Korte Avis med en række eksempler på anholdelse af menneskesmuglere tidligere har beskrevet, så er det oftest rene tilfælde, der gør, at en menneskesmugler med sin last af asylansøgere bliver taget på fersk gerning.

 

Seneste dugfriske eksempel er fra den 14. januar, hvor en politipatrulje besluttede at standse en udenlandsk registreret bil på motorvejen i retning mod Kolding, som sammen med Center Sandholm er en af menneskesmuglernes foretrukne centraler for aflæsning af illegale asylansøgere.

 

”I bilen var en menneskesmugler og seks asylansøgere,” fortæller Poul Steffensen fra lokalpolitiet i Kolding, til Newsbreak.dk. Menneskesmugleren var en 41-årig mand fra Ukraine, som nu er anholdt og sigtet.

 

Læs også
 Det er politiets fornemste opgave at beskytte truede personer – ikke at lukke munden på dem

Grænsekontrol kunne have stoppet bilen

En bil som denne og utallige andre, som er slupper ind i landet uden at blive taget, ville aldrig være kommet ind i Danmark, hvis vi havde haft den faste grænsekontrol, som den nuværende regering som noget af det første afskaffede, understreger Dansk Folkepartis retsordfører og gruppeformand, Peter Skaarup.

 

”Det er kun godt, at politiet får stigende fangst af menneskesmuglere, men i forhold til omfanget er det kun dråber i havet, så længe der døgnet rundt er fri og uhindret adgang over den tysk-danske grænse. Det må selv regeringen efterhånden kunne indse,” siger Peter Skaarup til Den Korte Avis.

 

Peter Skaarup glæder sig over, at Rigspolitiet nu vil forsøge at få menneskesmuglere dømt efter udlændingelovens hårde paragraf 125 a, der kan give op til otte års fængsel i modsætning til den milde paragraf 59 styk 7, der hidtil har været anvendt og givet et par måneders fængsel til de menneskesmuglere, der hidtil er blevet taget.

 

”Men taget i betragtning, at vi her taler om organiseret kriminalitet med rigtigt store penge i spil, samt at chansen for at blive taget er minimal, er det et spørgsmål, hvor stor en effekt strengere straffe vil have, når det kommer til stykket,” tilføjer Peter Skaarup.

 

”Kun grænsekontrol kan løse det problem effektivt, ” understreger Dansk Folkerpartis retsordfører

 

Ifølge Europol, Det Europæiske Politisamarbejde, er menneskesmugling nu en større økonomisk kriminalitet end narkosmugling.

Læs også
Han blev smidt ud af landet, men han vendte bare tilbage og sagde ”asyl” – så kom han ind igen med blodige konsekvenser

 

Bevæbnede menneskesmuglere syd for grænsen

At der er tale om alvorlig og farlig kriminalitet blev i tirsdags understreget lidt over hundrede kilometer syd for den danske grænse.

 

Her stormede 100 tyske politifolk ifølge TV Syd to lejligheder i Kiel og Eckernförde, som politiet havde under mistanke for at være centraler for menneskesmugling.

 

Under aktionen blev der fundet skydevåben samt et ”omfattende bevismateriale”.

 

Da deri forvejen var mistanke om skydevåben tog politiet i den forbindelse ingen chancer, og anholdelsen af en 45-årig syrisk mand blev derfor foretaget af Bundespolitiets specialstyrker.

 

Den anholdte og flere medgerningsmænd er nu sigtet for at have været slusere, det vil sige transportører, for illegale asylansøgere via Tyrkiet, Grækenland og Østrig.

 

Læs også
Under en stor razzia kæmpede politiet med en aggressiv araber – da de fandt ud af, hvem de havde fat i, blev de rystede

Det er blandt andet foregået med falske papirer og hjælp til at få udstedt nye legitimationspapirer, oplyser TV Syd.

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…