Berygtet og kriminel palæstinensisk Vollsmosefamilie hærger Odense – nu er den vokset til 100 medlemmer

Foto: Uriasposten fra en af Daabasbrødrenes facebook

De har ikke trukket så store overskrifter som den dybt kriminelle romafamilie Levakovic med gangsterboss Gimi Levakovic i spidsen, men ikke desto mindre hører den palæstinensiske familie Daabas fra Vollsmose også til i den tunge ende, hvad angår både kriminalitet og belastning af de sociale kasser.

 

 

Tidligere har kilder i Odense Kommune socialforvaltning oplyst til Den Korte Avis, at alene et kvindeligt medlem af Daabas-familien og hendes otte børn i en årrække har kostet Odense Kommune små fem millioner kroner årligt.

 

 

Og til TV 2 siger Fyns Politis chef for organiseret kriminalitet, Thomas Naderskov:

 

 

”Der er ingen tvivl om, at vi meget ofte støder på den familie, når det handler om kriminelle aktiviteter i Odense.

 

 

Familien har over hundrede medlemmer

Ifølge TV 2 kom familien til Danmark i 1986 og bestod dengang af en 57-årig mand samt hans kone og eks-kone og deres tilsammen 16 børn.

 

 

I løbet af disse små 30 år er familien vokset kraftigt, og omfatter med tredje generation nu over 100 medlemmer, oplyser TV 2.

 

 

Og det mærker man hos Fyns Politi, hvor navnet Daabas fylder godt op i forbryderalbummet.

Læs også
Berygtet bandeleder truede hjemløs, der skulle fortælle politiet om bandens overfald på ham – men så skete der noget, som bøllen ikke havde regnet med

 

 

Blandt dem eksempelvis Haysarn Daabas med blandt andet en dom på syv års fængsel for omfattende narkohandel, Wassim Daabas med to års fængsel for gruppevoldtægt mod en 13-årig pige for slet ikke at tale om Houssam Daabas.

 

 

Han har flere gange været jagtet og efterlyst af Fyns Politi, blandt andet for grov vold mod sin 15-årige eks-kæreste og for et råt overfald på en 38-årig familiefar i Bøgeparken i Vollsmose den 26. juli 2013. Dengang bragte Den Korte Avis efterlysningen med foto.

 

 

Stiftede indvandrebanden Black Army

I alt deltog 15 – 20 personer i overfaldet på den 38-årige mand. De var medlemmer af en bande, Black Army, som medlemmer af familien Daabas havde stiftet i foråret 2013, og var et led i den interne krig mellem banderne i Vollsmose om magten i bydelen.

 

 

Læs også
Indvandrerbande stopper og visiterer folk, der skal ind i ‘deres’ boligområde – politichef gør ingenting

Det skete efter alt at dømme under ledelse af Carlos Daabas, der i en TV 2 udsendelse den 4. april samme år erklærede, at ”Det er os, der styrer” og i øvrigt opfordrede alle, der var uenige til at møde op på en mark, så de kunne få tæsk.

 

 

I dag har indvandrebanden med afdelinger i Aarhus, Næstved og Svendborg ifølge den nuværende leder, Muhammad Daabas, omkring 200 medlemmer, heraf 80 i Odense.

 

 

Kræver beskyttelsespenge

Ifølge Fyns Politi har banden især specialiseret sig i at kræve såkaldte beskyttelsespenge, hvor erhvervsdrivende i Odense er blevet truet til at betale store kontante beløb til banden.

 

 

”Folk er nervøse og bange, og det forstår vi godt,” sagde lederen af Fyns Politis afdeling for organiseret kriminalitet, Thomas Agerskov til Fyens Stiftstiden, efter at Black Army i efteråret 2013 havde sat sig på magten i Vollsmose og nu kastede sig over selve Odense.

 

Læs også
Odenses borgmester i hårdt angreb mod advokat: Hun er talsmand for Black Army og deres brutale fremfærd – nu svarer advokaten igen

 

”De opsøger cafeer og mindre virksomherder, som sælger fødevarer,” forklarede Thomas Agerskov.

 

 

Men det tilbageviser bandeleder Mohammed Daabas, der blandt andet har en voldsdom bag sig:

 

 

”Vi er bare en hyggeklub. Vi render ikke rundt og slår folk ned,” erklærede han til Fyens Stiftstidende.

 

 

Vold, narko, røverier og meget mere

Ud over bandekriminaliteten har Fyns Politi brugt store ressourcer på at bekæmpe familiemedlemmernes så at sige private kriminalitet, der i lighed med Levakovic-familiens aktiviteter omfatter stort set hele straffeloven.

Læs også
Vollsmoses ’statsminister’ er blevet fængslet for knivstikkeri – offeret tør ikke sige noget

 

 

Det drejer sig ifølge Fyns Politi om 15 – 20 medlemmer af Daabas familien, der især er kendt for kriminalitet i den grove ende med vold, trusler, gruppevoldtægt, ulovlige våben, narko og røverier.

 

 

Over for TV 2 lægger Thomas Agerskov ikke skjul på, at det er Daabas-familien, der står bag det meste af kriminaliteten i Odense:

 

 

”Det kan man godt sige. Det er i hvert fald en af de familier, vi støder på igen og igen.”

 

 

Familier som Levakovic og Daabas er svære at bekæmpe

Læs også
Indvandrerbanden Black Army: Vi styrer Herning

Familier som Levakovic og Daabas, der er præget af kriminalitet, er svære at efterforsker, oplyser chefen for Nationalt Efterforskningscenter, politiinspektør Michael Ask.

 

 

”I modsætning til rockere og bandekriminelle, som i stigende omfang skifter mellem klubberne, så er familiemedlemmer mere loyale over for hinanden. Især når der er tale om klanlignende strukturer. Så er det blodets bånd, der bestemmer. Og de er ofte stærkere end kammeratskaber,” siger Michael Ask til TV 2.

 

 

Jamen, så smid dem dog ud

Men det er helt vanvittigt år efter år at bekæmpe dybt kriminelle familier, som ud over kriminalitet også suger sociale ydelser til sig, mener Dansk Folkepartis udlændinge- og integrationsordfører, Martin Henriksen.

 

 

Han er en af de politikere, der er dybt forargede over familier som Levakovic og Daabas, og siger til TV 2:

 

 

”Vi er til grin. Altså, vi er jo alt for tossegode og naive herhjemme i Danmark. Vi lader os udnytte, og vi ser meget gerne, at hvis der er hele familier, der begår grov kriminalitet, så bliver de udvist,” siger Martin Henriksen og fortsætter:

 

 

”Hvis det er sådan, at de har været på offentlig forsørgelse i eksempelvis ti eller femten år, så må man kunne siger, at ”du ønsker ikke at bidrage til det danske samfund”. Og derfor må vi kunne inddrage deres opholdstilladelse og sende dem ud. Den mulighed bør der være i lovgivningen,” understreger Martin Henriksen

 

 

Hvor mange af dem har fået statsborgerskab?

Hele familien Daabas er oprindeligt statsløse palæstinensere, som ifølge FN’s Statsløsekonvention under visse betingelser har et automatisk krav på at få statsborgerskab uden først at aflægge statsborgerskabsprøve.

 

 

Martin Henriksen oplyser til Den Korte Avis, at han nu vil have undersøgt, hvor mange medlemmer af Daabas-familien, der på denne måde har fået statsborgerskab, og har derfor stillet justitsminister Mette Frederiksen følgende spørgsmål:

 

 

”Kan ministeren oplyse hvor mange medlemmer af den kriminelle Daabas familie, som tidligere har været statsløse, og som i kraft af Danmarks internationale forpligtelser har fået tildelt dansk indfødsret?”

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…