Det er ikke antibiotikaforbruget i Danmark, der skaber multirestistente bakterier

Colourbox

Jeg har flere gange – både i diverse medier og til mange politikere og andre beslutningstagere – omtalt den urimelige hetz, der drives mod dansk svineproduktion fra mediernes og især fra Danmarks Radios side.

 

Nu beretter DR-TV, at Forbrugerrådet har testet 25 kødpakker og fundet svine-MRSA-bakterier i 8 af dem. Formentlig som forurening fra slagteprocessen.

 

Selv om rådets repræsentant i TV pointerer, at disse fund er ganske ufarlige for forbrugerne, benytter hun alligevel lejligheden til at give antibiotikaforbruget i svineproduktionen skylden.

 

Det er tilsyneladende blevet politisk korrekt at påstå, at antibiotikaforbruget i dansk landbrug er årsag til spredningen af MRSA, selv om det savner enhver begrundelse.

 

Stafylokokker var resistente før de kom til Danmark

Det har i virkeligheden absolut intet på sig. Svine-MRSA er opstået i Holland ved at mennesker har smittet svin med stafylokokker, der herefter er blevet resistente. Bakterien er først herefter indført til Danmark i multiresistent form.

 

Derfor er dansk antibiotikaforbrug i svineproduktionen heller ikke på nogen måde årsag til bakteriens resistensudvikling eller spredning. Og derfor vil Folketingets seneste tiltag for at begrænse udbredelsen af svine-MRSA heller ikke have nogen effekt.

 

Det er trist, at al det sludder og vrøvl har fået lov til at florere i pressen i så lang tid, at politikerne er blevet nødt til at indføre en helt overflødig signal-lovgivning for at berolige de skræmte forbrugere. – Og det er trist, at primært Danmarks licensfinansierede Radio ukritisk bliver ved med at kolportere al det sludder og vrøvl, især fra en vis professor H.J. Kolmos fra SDU.

 

I øvrigt har jeg i flere læserbreve og kronikker gjort opmærksom på, at en dansk forskning, ledet af overlæge Jette E. Kristiansen for længst har fundet og dokumenteret en løsning på problemet med antibiotikaresistens, så patienter, der bliver syge af MRSA-infektion og andre infektioner med antibiotikaresistente mikroorganismer, kan behandles med godt resultat.

 

Desværre har det danske sundhedsvæsen valgt ikke at fremme denne løsning på problemet, men at blive i tusmørket.

 

Dyrlæge Søren Nielsen, Svendborg

Læs også
Indvandringskritisk parti stormer frem i Holland efter det islamiske terrorangreb

 

 

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…