De strømmer til Danmark: Antallet af asylansøgere er blevet næsten firedoblet i regeringens tre-årige levetid

You Tube

Tilstrømningen af asylansøgere til Danmark satte sidste år med i alt 14.815 asylansøgere endnu engang rekord og nåede op på næsten fire gange så mange som i 2011, hvor 3.806 under VKO’s stramninger søgte asyl i Danmark.

 

Regningen for denne stigning ventes i år at blive på 9,2 milliarder kroner, fremgår det ifølge Ritzau af opgørelser fra flere ministerier. Det er mere end en tredobling i forhold til 2011 og næsten en fordobling i forhold til sidste år, hvor udgifterne til regeringens asylpolitik løb op i 4,7 milliarder kroner.

 

Det er fortsat syrere eller folk, der hævder at komme fra Syrien, der dominerer strømmen af asylansøgere. Sidste år nåede antallet op på 7.185 eller næsten 15 gange så mange som i 2011, hvor 483 syrere søgte asyl i Danmark, fremgår det af tal fra Udlændingestyrelsen.

 

Men pludselig holdt syrerne sig væk

Regeringen har hidtil hævdet, at det ikke var lempelserne i VKO’s stramme asylpolitik, der siden 2012 har fået flygtningestrømmen især fra Syrien til at eksplodere, men tværtimod situationen i landet og især Islamisk Stats hærgen i landet.

 

Islamisk Stat hærger stadig med usvækket brutalitet, men ikke desto mindre faldt antallet af syriske asylansøgere drastisk fra 1.965 i september til blot 403 i december.

 

Grundene til, at syrerne pludselig fravalgte Danmark havde således ikke noget med forholdene i Syrien og Islamisk Stat at gøre, men tværtimod forholdene i Danmark, hvor regeringen i efteråret meldte ud, at den vil stramme reglerne således, at syriske asylansøge ikke kunne få familiesammenføring det første år.

 

I et asylcenter i Helsingør skar den syriske asylansøger, Baraa Jehad, det ud i pap:

 

”Hvis jeg kendte til de her regler, før jeg rejste fra Libanon, var jeg blevet dernede. Hvis den her regel om ét års ophold bliver til virkelighed, vil jeg hellere tage tilbage og leve med min familie,” sagde han i oktober sidste år til Politiken.

 

Han havde i lighed med de fleste andre på asylcentret betalt menneskesmuglere op mod 8.000 euro eller 59.500 kroner for at komme til Danmark og nyde godt af regeringens favorable familiesammenføringsregler, der også var gældende for syrere, da han flygtede, og som var grunden til, at han valgte at søge asyl i Danmark. Hvilket han altså nu har bittert fortrudt.

 

Det samme forhold kan aflæses i udviklingen i antallet af asylansøgere fra Eritrea. Her toppede antallet med 606 i september måned, men efter at daværende justitsminister Karen Hækkerup slog alarm og ville have undersøgt forholdene i Eritrea, faldt antallet af asylansøgere fra det østafrikanske land brat og landede på ti i december måned.

Læs også
Tyskerne er blevet mere kritiske over for asylansøgere – de stoler ikke på dem

 

Atten gange så mange statsløse palæstinensere

Udover syrere har også statsløse palæstinensere og desertører fra militæret i Eritrea fået øjnene op for de favorable forhold, den nuværende regering tilbyder flygtninge, efter at den ikke færre end 31 gange har lempet reglerne på udlændingeområdet.

 

Således søgte i alt 69 statsløse palæstinensere under VKO’s stramme regler asyl i Danmark i 2011. Blot tre år senere var antallet i 2014 nået op på 1.265. Eller over atten gange så mange.

 

Det samme forhold gør sig gældende med asylansøgere fra Eritrea, hvilket primært er unge mænd, der er deserteret fra militæret eller flygtet for at undgå militærtjeneste. I 2011 var der så få, at de ikke blev selvstændigt registreret. Sidste år søgte ikke færre end 2.293 eritreere asyl i Danmark.

 

Den fjerde største gruppe asylansøgere sidste år var somaliere med et antal på 688, hvilket er seks gange så mange som i 2011, hvor i alt 113 somaliere søgte asyl i Danmark. Også russerne søger stadig asyl i Danmark. Sidste år drejede det sig om i alt 526 personer mod 300 i 2011.

 

I gruppen ”Øvrige” var der sidste år 1.047 asylansøgere, medens der i 2011 var i alt 708.

 

Læs også
Stramninger var hårdt påkrævet: På blot fire år har asylansøgere kostet samfundet over tretten milliarder kroner

Over 12.000 opholdstilladelser på tre år

Medens der i 2011 blev givet i alt 2.249 opholdstilladelser til asylansøgere, steg det antal til 6.110 i 2014, hvilket er næsten en tredobling.

 

I 2012 lå antallet af opholdstilladelser på 2.585 og steg i 2013 til i alt 3.889 hvilket betyder, at der alene i denne regeringstid indtil vide er blevet udstedt 12.584 opholdstilladelser til asylansøgere, som automatisk vil få familiesammenføring, medmindre helt specielle forhold gør sig gældende.

 

Over fire tusinde syrere søgte familiesammenføring

I modsætning til alle andre, som skal opfylde en række krav, herunder økonomiske, for at få familiesammenføring i Danmark, har asylansøgere med opholdstilladelse, altså flygtninge, et automatisk krav på familiesammenføring med ægtefælle og børn op til 15 år.

 

Det fastlog tidligere justitsminister Karen Hækkerup (S) under en debat i Folketinget den 25. april sidste år.

 

Således søgte sidste år i alt 4.665 syriske asylansøgere med opholdstilladelse om familiesammenføring mod blot 124 i 2011, hvor borgerkrigen også rasede i Syrien. Der er her tale om en stigning på ufattelige 3.662 procent på blot tre år.

 

Læs også
Ny debat eksploderer: Asylansøgere kan lyve, som det passer dem, uden at blive straffet

Ligeledes er antallet af somaliere, der sidste år søgte om familiesammenføring, steget drastisk i forhold til 2011, hvor 96 somaliere søgte om familiesammenføring. Tre år senere var det antal under den nuværende regering steget til i alt 1.069 i 2014.

 

Så selvom der sidste år blev givet 6.110 opholdstilladelser til asylansøgere, må kommunerne være forberedt på at skulle modtage langt over det dobbelte antal, når eksempelvis tilsammen alene lidt over 5000 syrere og Somaliere i løbet af i år ifølge tidligere justitsminister Karen Hækkerup vil få bevilget familiesammenføringer.

 

Hvad angår de syriske familiesammenføringer har nuværende justitsminister Mette Frederiksen (S) ved flere lejligheder erkendt, at virkningen af ét års reglen med manglende familiesammenføring vil være stærkt begrænset.

 

Så på asylcentret i Helsingør kan Baraa Jehad formentlig tage det helt roligt. Han skal såmænd nok i lighed med alle andre med opholdstilladelse få sin familie herop, hvis han får asyl.

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…