Hverdag i et før så fredeligt område – dansker i indvandrerbebyggelse: “Jeg tør ikke sige noget”

Google Maps

Mandag aften skete det igen i det førhen så fredelige Helsingør. Det hele eksploderede igen i indvandrerbebyggelsen Vapnagaard.

 

Her har indvandrerbanden Loyal to Familia (LTF) tilsyneladende fået betydelig magt. Denne indvandrerbande som før kun fandtes i København, har bredt sig til flere steder i det nordlige Sjælland. Her forsøger borgmesteren Benedikte Kiær at få sat en stopper for banden.

 

Men mandag aften måtte et kæmpeopbud af politi måtte rykke ud for at stoppe et kæmpeslagsmål mellem Loyal to Familia og Bandidos.

 

En mand på 19 år med indvandrerbaggrund blev gennembanket og fløjet til Rigshospitalet.

 

Når den slags sker kommer det i medierne. Men der er også utrygt til hverdag.

 

“Nej tak jeg skal ikke udtale mig. Det er for farligt med de to grupperinger”, siger en dansker til Ekstra Bladet, som har besøgt området.

 

Andre fortæller at de ikke tør sende deres børn ud at lege om aftenen.

 

Men der er også flere som siger, at de ikke er bange og glade for at bo i bebyggelsen som netop har fået renoveret lejlighederne.

 

Brev til borgmesteren

Det er kun få måneder siden, at Vapnagaards fællesbestyrelse sendte et brev til myndigheder, hvor de bad om hjælp.

 

 

Læs også
Medlem af indvandrerbande tiltalt for tre drabsforsøg på Nørrebro

Ifølge Nordsjællands Politi oplevede beboerne at blive chikaneret med verbale tilråb og trusler, ligesom hærværk og graffiti på bygninger, vinduer og biler er en del af hverdagen.

 

Politiet har i længere tid været opmærksomme på problemerne i  Vapnagaard, hvor afbrænding af containere og knallerter ikke er noget særsyn, og d. 2. januar blev der fundet to håndgranater på en P-plads i området. (Politirapporten)

 

I bekymringsbrevet, som Helsingør Dagblad er kommet i besiddelse af, skriver fællesbestyrelsen:

 

”Vores dybe bekymringer skyldes, at vi meget klart oplever, at flere forskellige grupper af unge nu udgør en reel trussel mod det gode liv i vores dejlige boligområde. Vi er af den opfattelse, at der p.t. huserer tre-fire upcoming-grupper på mellem 12- og +20-årige, som danner nogle bander, der tyranniserer omgivelserne i en grad, så boligområdet nu klart lider under det.” (Ekstra Bladet)

 

Og der er i høj grad grund til bekymring. Ifølge borgerne er utrygheden så stor at ældre mennesker slet ikke tør gå ud om aftenen længere.

 

”Jeg er meget bekymret da min mor bor i området og ikke har råd til at flytte. Dørtelefonerne virker ikke den halve tid og de virker jo ikke som alarmer. Min mor tager ikke nogen steder om aftenen det tør hun simpelthen ikke,” skriver en kvinde.

 

Læs også
Kriminelle indvandrere kan smides ud af Danmark – men det bliver forhindret af politisk korrekte dommere

”Utroligt, folk bliver slået ned i tunneler og unge frarøvet deres mobiltelefoner…,” skriver en anden. (Helsingør Dagblad)

 

Benedikte Kiær siger til Ekstra Bladet at der bliver sat hårdt ind over for banderne: “De skal fryses ud.”

 

Loyal to Familia har også givet problemer i Helsingør bymidte, men her går det bedre nu, siger Benedikte Kiær.

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…