Central skikkelse i boligselskab advarer: Kriminelle bander bliver mere religiøse og får stadig større magt i vores afdelinger

Lejerbo/Google Maps

Steffen Boel Jørgensen er forretningsfører i den almennyttige boligselskabet Lejerbo som driver 6.000 lejemål i København, herunder Mjølnerparken, som er hjemsted for to af de anholdte for medvirken til terrorangrebet mod Krudttønden og den jødiske Synagoge den 14.-15. februar.

 

Steffen Boel Jørgensen forsøger nu at råbe Danmark op.

 

Han siger, at der sagtens kan være 100 som matcher Omar El-Hussein og at andre 1000 vil være parat til at støtte et nyt terrorangreb i Danmark.

 

”Vi kan se at der er et sammenfald mellem kriminelle bander og stærke religiøse holdninger. Og vores erfaring er, at disse grupper lægger et stort pres på miljøet i vores boligafdelinger,” siger forretningsføreren.

 

Steffen Boel Jørgensen forklarer at bandekriminalitet omkring Lejerbos afdelinger ikke er et nyt fænomen. Men det bliver nu mere og mere tydeligt, at disse grupper har fået så stor magt, at de er i stand til præge hele stemningen.

 

”Når de hårdeste kriminelle er inde og sidde, er det vores erfaring, at de gode beboere myldrer frem og sætter en masse gode ting i gang, ellers sidder de inde i husene og trykker sig.”

 

Lad ikke de forhærdede styre

Steffen Boel Jørgensen mener det er vigtigt at være skarp på at lave differentieret indsats, hvis man skal vende udviklingen.

 

Han er skeptisk over for den fungerende strafudmåling, som han ikke mener motiverer unge på vej ud i en kriminel løbebane til at tage et andet valg.

 

”Som det er i dag, idømmes en ung for eksempel 3 måneders fængsel for ét indbrud. Men hvis hans kammerat begår 20 indbrud, så straffes han ikke 20 gange så hårdt, men idømmes for eksempel 5 måneders fængsel.”

 

Flere boligafdelinger vil blive overtaget af islamister som Hizb ut-Tahrir

Læs også
Den radikale Morten Østergaard vil belære andre om udlændingepolitik – men det slipper han ekstremt dårligt fra

Terroristen Omar Hussein var i nogen grad tilknyttet den fundamentalistiske organisation Hizb ut-Tahrir og moskéen Masjid Al-Faruq i Heimdals Gade på Nørrebro.

 

Steffen Boel Jørgensen fortæller at Hizb ut-Tahrir er meget aktive på Nørrebro, men han er ikke vidende om, at man har sat sig på magten i Lejerbos beboerbestyrelser.

 

Steffen Boel Jørgensen forventer dog, at der vil komme mange flere eksempler på religiøse fundamentalister, som vil bruge beboerdemokratiet til at opnå magt i lokalområderne. Akkurat som man har set i Egedalsvænge i Kokkedal og i Islandshøjparken i Nivå.

 

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…