Video: Disse drenge i Egypten laver laver grin med Islamisk Stat – nu risikerer de lange fængselsstraffe

Fire drenge mellem 15-16 år og deres lærer står til længere straffe for at have lavet grin med terrororganisationen Islamisk Stat.

 

Drengene var på studietur med deres lærer og hjemme på hotelværelset ville de lave lidt sjov, så de filmede en lille sketch hvor de lavede grin med Islamisk Stat.

 

Sketchen handlede konkret om Islamisk Stats varemærke, hovedafskæring og halshugning.

 

Men rygter gik, at drengene havde skændet Koranen og fornærmet islam, så de blev meldt til politiet, da historien nåede naboerne i deres hjemby Al-Nasriyah.

 

Muslimerne gik amok over et rygte

Ifølge rapporten fra World Watch Monitor demonstrerede mere end 2.000 muslimer fra byen Al-Nasriyah adskillige gange i gaderne, hvor de har opfordret drengenes familier til at overgive dem til politiet.

 

Ifølge et vidne Ashraf Salah, som ejer et computerværksted sang demonstranterne:

 

”Med vores sjæl og blod, vil vi forsvare dig, oh islam! Vi vil ikke forlade dig; vi vil tage hævn for dig!”

 

Ashraf Salah fortæller også, at han fik smadret en butiksdør under en af de muslimske demonstrationer som også gik helt amok på en foto-butik som var ejet af en af drengenes fædre.

 

Drengene og deres lærer Gad Younan har nu været i politiets varetægt i flere uger, og de venter på at komme for retten i byen Beni Mazar i provinsen Minya som ligger omkring 224 kilometer syd for hovedstaden Kairo.

 

Hvis drengene dømmes skyldige kan de idømmes op til fem år i ungdomsdetention. De er anklagede efter den egyptiske blasfemilov.

Læs også
Video: Hunden vil sidde ned, så hvorfor ikke sætte sig på en dejlig blød baby …

 

Drengene og deres lærer tilhører Egyptens kristne koptiske mindretal, og de har hjemme i samme område som de 20 kristne koptere, der blev halshugget af Islamisk Stat i marts.

 

De tyve kristne koptere var fattigere daglejere som forsøgte at ernære sig i Libyen, men de blev kidnappet af Islamisk Stats afdeling i Libyen og henrettet på stranden ud til Middelhavet.

 

De skræmte kristne

Ifølge familien til en af drengene var det familierne selv, som overgav drengene til politiet.

 

”Politiet sagde, at de arresterede drengene, men de blev ikke arresteret. Vi overgav dem til politiet,” siger Reda Faragalla, som er onkel til en af ​​drengene.

 

Ifølge Worls Watch Monitor har der været afholdt et forsoningsmøde mellem de muslimske og kristne samfund i byen. Mødet endte med at de kristne måtte fordømme det, som var sket, undskylde til muslimerne, og garantere at den 42-årige lærer Gad Younan blev forvist fra byen.

 

Læs også
Video: Hvalpen skal møde sin far for første gang – og så kommer overraskelsen

Ifølge WWM er det normalt at forsoningsmøder af denne type ender med sanktioner, indrømmelser og undskyldninger til muslimerne.

 

Kristne koptere udgør omkring 10 procent af Egyptens samlede befolkning på 88 millioner mennesker.

 

Egyptens blasfemilov

Ifølge ICC (International Christian Concern) bruges blasfemiloven I stigende grad til at undertvinge og forfølge Egyptens religiøse mindretal, herunder kristne.

 

”Det er rimeligt at sige, at disse drenge kan se frem til en retssag, der ligner, hvad vi tidligere har set udspille sig i lignende sager,” siger Todd Daniels, ICC´s direktør i Mellemøsten.

 

Se videoen med drengene her:

Kilde Fox News

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…