Berømt fransk forfatter kræves dømt for opfordring til racehad

Eric Zemmour (Wikimedia Commens)

Frankrig har sin egen lov med  racismeparagraffer. Nu er den kendte forfatteren, journalisten og kommentatoren Eric Zemmour blevet sigtet efter denne lov.

 

I en retssag har den offentlige anklager krævet  ham idømt en bøde på 5.000 curos (knap 40.000 kroner) for tilskyndelse til racehad. Domsforhandlingen er foreløbig udskudt til 22. september.

 

Zemmour er tidligere dømt for at sige i TV, at det er en kendsgerning, at flertallet af forbrydere i dagens  Frankrig er sorte eller arabere.

 

Denne gang er han tiltalt for i en radioudsendelse at udtale, at Frankrig er hjemsøgt af bander af fremmede, som stjæler, bedrager og begår voldtægt.

 

Efter Roms fald blev vikinger, hunner og arabare afløst af tjetenere, romaer, kosovoer, arabare fra Nordafrika og afrikanere. Det er fakta, sagde Zenmour, som i fjor rejste en debatstorm med bogen “Det franske selvmord”.

 

Eric Zenmour har på de sociale medier fortalt, hvordan han mod sædvane denne gang mødte op i retten trods sin forsvarers advarsler for at høre, hvad det egentlig er, man bebrejder ham.

 

Den kvindelige anklager  bebrejder mig at have talt ud offentligt om kendsgerninger, som alle kender til. Hun foretrækker mørklægning frem for klinisk realisme. Men så må hun forklare mig hvilke ord, der er acceptable, og hvilke, der er forbudte.

 

Og hvordan skal journalister udøve deres profession, så de informere om, hvad de ser, og ikke kun om, hvad det er passende at se.

 

Vi har haft inkvisitionsdomstolene, som dømte hedninger blandt katolokkerne, og vi har haft Stalins processer, som dødsdømte  såkaldt  kontrarevolutionære. Efter at min bog “Le Suicide Francais” udkom, talte socialisternes partisekretær om Zemmourisering af samfundet.

 

Premierministeren sagde, at bogen ikke var værd at læse, indenrigsministeren opfordrede til at demonstrere mod mig, og formanden for den socialistiske gruppe i Nationalforsamlingem opfordrede mine arbejdsgivere til at fjerne mig fra deres medier.

 

Læs også
Racisme mod franskmænd – de kalder os “hvide svin”

Marie-Anne Chapdelaine, deputeret fra Ille-et-Vilaine opfordrede ligefrem til at landsforvise mig. Hun sagde: Monsieur Zemmour, man elsker republikken eller man forlader den.

 

For et halvt år siden demonstrede millioner af franskmænd for talefrihed. De ulykkelige ofre fra Charlie Hebdo-massakren var dødsfømt for blasfemi af en anden domstol, en islamisk.

 

Hvis jeg forstår, hvad det er, man bebrejder mig, må tegnerne på Charlie Hebdo arbejde for ytringsfrihed, men jeg må ikke, afrundede  Zemmour sit indlæg.

 

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…