Både præsident Barack Obama og præsidentkandidat Hillary Clinton nægter konsekvent at sige, at terroristerne er islamister

Søndag aften holdt præsident Obama en TV-tale til nationen fra Det Ovale Værelse i Det Hvide Hus. Her slog han fast, at angrebet på et handicap-center i San Bernardino, Californien, var terror.

 

Et muslimsk ægtepar med sympati for Islamisk Stat og andre terrorgrupper dræbte 14 mennesker, da de skød løs på de uskyldige tilstedeværende i centeret.

 

I TV-talen gjorde Obama sig umage for at virke fast i sin holdning til terroren. Men det er op ad bakke for ham. Et flertal af amerikanerne ser kritisk på hans indsats mod terroren – de mener, at han er for svag og vaklende.

 

Rent faktisk var Obama og hans stab i første omgang tøvende med at kalde det uhyggelige angreb i San Bernadino for terror. Det skete så med en vis forsinkelse, da præsidenten holdt sin TV-tale.

 

I talen sagde han dog ikke et ord om islamisk terror. Det gør han aldrig. Faktisk har han forbudt hele sin administration at gøre det.

 

Det officielle USA nægter konsekvent at sige, at terroristerne er islamister – selv om det er meget åbenlyst.

 

Man vil ikke kalde det Islamisk Stat

I det hele taget har Obama og hans folk gjort meget for at nedtone terrortruslen.

 

Umiddelbart inden det grusomme terrorangreb i Paris havde Obama således erklæret, at Islamisk Stat nu var blevet ”inddæmmet”. Lige efter eksploderede Islamisk Stats terror.

 

For øvrigt kalder Obama heller ikke bevægelsen for Islamisk Stat. Han vil jo netop ikke kalde den noget med islam.

 

I stedet for bruger Obama-administrationen forkortelsen ISIL, som ingen kan gennemskue.

Læs også
Pludselig sagde imamen sandheden

 

Ulyksaligvis er denne sprogbrug blevet overtaget af den danske regering – både den tidligere røde og den nuværende blå. Den er forvirrende for den danske befolkning, der er vant til at kalde Islamisk Stat for Islamisk Stat.

 

Hillary Clinton

Obamas politisk korrekte sprogbrug genfindes hos Hillary Clinton, der står til at blive Demokraternes præsidentkandidat.

 

Hun nægter for eksempel at bruge udtrykket ”radikal islam” om terroristernes holdninger.

 

I søndags blev hun gået på klingen af TV-værten George Stephanopoulos i programmet ”This Week” på ABC om dette: Hvorfor vil hun ikke tale om radikal islam? (Stephanopoulos er i øvrigt tidligere rådgiver for Bill Clinton).

 

Det udløste meget vævende svar.

 

Læs også
Mette Frederiksen taler om stram udlændingepolitik – men Morten Østergaard og Pernille Skipper vil have mere islam

En af hendes begrundelser er, at dette udtryk vil være som en krigserklæring mod en bestemt religion. Og der er jo radikale kræfter inden for alle religioner, som hun siger.

 

Hun søger at skjule, at de radikale islamister står for en bestemt opfattelse af samfundet. Og denne opfattelse af samfundet spreder død, ødelæggelse og had til de vestlige samfund i et omfang, som slet ikke kendes fra andre religioner.

 

Man er da nødt til at have ord, der kan fange denne virkelighed.

 

”Det har intet med islam at gøre”

Samtidig vil Hillary Clinton ligesom Barack Obama gerne give indtryk af, at islamismen hos Islamisk Stat reelt slet ikke har noget med islam at gøre.

 

Det er simpelt hen forkert.

 

Islamisk Stat bygger på dele af Koranen, der taler om væbnet kamp mod de vantro, og tager disse tekster ganske bogstaveligt.

Læs også
Vores naboland i opløsning: Nu har Sverige fået en regering med en minister, der hylder ekstrem islamist

 

De repræsenterer en strømning i islam. Den er ikke dækkende for muslimer generelt. Men den har en voksende skare af tilhængere, især blandt de unge. Her er tale om kendsgerninger – skræmmende kendsgerninger.

 

Det er ikke særlig betryggende, at en måske kommende præsident i USA forsøger at sløre disse kendsgerninger. Og det bliver ikke bedre af, at USA’s nuværende præsident gør det samme.

 

Dermed svigter de deres befolkning, der forleden igen oplevede terrorens modbydelige ansigt. Og de svigter alle os andre.

 

(The Blaze, ABC News)

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…