Asylansøgere afsløret med billeder af henrettelser, afhuggede hoveder og Islamisk Stats flag på deres mobiltelefoner

Arkivfoto af islamister i Norge

To af terroristerne fra Paris rejste på falske pas og skjulte sig i strømmen af asylansøgere. På den måde kom de ind i Grækenland, hvorefter de kunne rejse videre til Paris.

 

Der er stor frygt for, at andre af Islamisk Stats medlemmer og sympatisører er kommet til Europa forklædt som asylansøgere. Flere røster – også i den muslimske verden – har advaret mod, at Islamisk Stat udnyttede denne mulighed. Den Korte Avis har flere gange skrevet om dette.

 

Nu har denne frygt fundet ny næring.

 

Grufulde billeder

Den norske sikkerhedstjeneste PST (svarende til PET i Danmark) oplyser, at man på det seneste har afsløret et større antal asylansøgere, der på deres mobiltelefon havde billeder af blandt andet henrettelser, afhuggede hoveder og hænder og Islamisk Stats flag.

 

Norge har oplevet en kraftigt øget asylstrøm i dette efterår. Politiet og asylmyndighederne har derfor haft problemer med at få gennemført tilstrækkeligt grundige undersøgelser af de enkelte personers baggrund. Derfor har man i høj grad måttet inddrage PST.

 

PST har i den forbindelse modtaget flere hundrede meldinger om ”bekymrende fund” vedrørende asylansøgere. Herunder har der været mange eksempler på, at folk har haft afskyelige billeder af terrorhandlinger på deres mobil. Det drejer sig både om fotos og videoer.

 

Der kan være flere grunde

Det står klart, at en stor del af disse billeder har noget at gøre med Islamisk Stat og lignende rabiate kræfter. Men PST understreger over for den norske avis VG, at der kan være flere grunde til, at man har den slags billeder.

 

Det behøver ikke nødvendigvis at være udtryk for, at mobilens ejer sympatiserer med de fanatiske islamister.

 

PST nævner således, at man kan gemme disse billeder på sin mobil for at have en dokumentation for Islamisk Stats forbrydelser. En anden mulighed er, at man har billederne som en slags beskyttelse, hvis man skal rejse igennem områder, der er kontrolleret af Islamisk Stat.

 

Læs også
Han blev ansat som sikkerhedsvagt i supermarked – så sprang han ud som frådende islamist

Truslen er såre reel

Efter at have gennemført en nøjere undersøgelse af billederne og andre fund, konkluderer en sektionsleder i PST over for VG, at der kun er et mindre antal sager tilbage, som stadig giver anledning til bekymring.

 

Men det er da også ganske alvorligt, at der tilsyneladende er et antal asylansøgere, som synes at gå rundt med den slags billeder i sympati for Islamisk Stat.

 

Allerede i marts i år påpegede norsk politi og PST, at medlemmer af terrororganisationer som Islamisk Stat, Boko Haram og Al-Shabaab søgte asyl i Norge.

 

De nye norske afsløringer giver yderligere grund til at tro, at Islamisk Stat er til stede blandt asylansøgerne. I Danmark satte både PET og justitsministeren på et tidspunkt spørgsmålstegn ved dette.

 

Det spørgsmålstegn kan man vist roligt fjerne nu.

 

Islamisk Stat udnytter asylstrømmen. Man sender nogle af sine folk af sted med falske pas. Og man forsøger aktivt at hverve nye sympatisører blandt asylansøgerne.

Læs også
Nordmand dræbte sin lillesøster og forsøgte at dræbe muslimer i moské – politiet taler om terror

 

Det er endnu et argument for en regulær grænsekontrol.

 

Denne trussel er såre reel. Spørgsmålet er kun, hvor omfattende den er.

 

 

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…