En frygtelig video er lagt ud på nettet: 19-årige Rokhsana bliver stenet til døde, fordi hun var flygtet fra et tvangsægteskab for at leve med Mohammed, som hun elskede

Skærmprint af video fra stening (arkiv)

19-årige Rokhsana var oprørsk og ville leve med den mand hun elskede. Det kan koste en kvinde livet, hvis hun lever i Afghanistan.

 

For nogle år siden løb Rokhsana hjemmefra for at undgå at blive gift med en meget ældre mand. Hun blev fundet og hentet hjem. Derefter blev hun tvangsgift med en anden ældre mand. Men hun ville leve sammen med den jævnaldrende Mohammad Gul. De to unge afghanere løb væk sammen.

 

Men de blev fundet og Rokhsana, der nu var en gift kvinde, der var flygtet fra sin mand med en anden mand, blev dømt til døden ved stening.

 

Den frygtelige stening blev filmet med mobiltelefoner og lagt ud på nettet.

 

Den unge kvinde blev stillet i et dybt hul. Hun beder for sit liv, mens en stor gruppe mænd begyndte at smide sten på hende.

 

Man kan se flere mænd optage likvideringen med deres mobiltelefoner.

 

Kvinden trygler, græder og skriger mens intenciteten i steningen tager til. Men hun fandt ingen nåde, og nu er hun død.

 

Mohammad slap med en omgang pisk, før det lykkes ham at flygte.

 

Ifølge Radio Free Europe beskyldes Taliban for at have foretaget henrettelsen af Rokhsana. Andre siger, at det er lokale stammer. Men holdningen til kvinder er den samme. De er i overensstemmelse med Koranens regler, shariaen, underlagt mændene i et og alt og bliver straffet hårdt, hvis de forsøger at gøre oprør:

 

I Afghanistan har piger og kvinder frygtelige dårlige livsbetingelser. De er underlagt meget streng social kontrol, og de straffes for det mindste brud på den sociale orden.Vold og seksuelle overgreb mod afghanske piger og kvinder er den højeste i verden.

Afghanske kvinder føder i gennemsnit 5.43 børn. De fleste piger giftes bort i 15-16 års alderen, men der er også mange eksempler på at pigerne er yngre.

 

Læs også
Socialdemokratisk politiker blev jaget væk fra Nørrebro: ‘Demokrati er imod Allah’

De mænd pigerne giftes bort til er ofte meget ældre.

 

En lille film om piger og kvinder som er blevet samlet op af en afghansk kvinde-til-kvinde hjælpeorganisation.

 

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…