Hver fjerde dansker lægger ikke budget

 

De fleste af os ved godt, at et budget skaber overblik over økonomien og hjælper med at finde ekstra penge – måske til en miniferie i Paris?

 

Det er en lidt kedsommelig affære for de fleste – at gennemgå betalingsservice, kontoudskrifter, lån og forsikringer mv. for at lægge et korrekt budget. Men det er et godt værktøj, hvis du gerne vil have overblik over din økonomi.

 

Monsar, der hører under Media Trust Online – et webanalysebureau med speciale i økonomiske sites – har spurgt sine brugere, om de lægger budget.
De har spurgt i alt 4120 personer, og det er ret præcist hver fjerde, der ikke lægger budget.

 

– Jeg synes faktisk, at det er overraskende, at der er så mange, der ikke lægger budget. Det er ikke svært, og fordelene er virkelig mange, hvis man gerne vil have et overblik over sin økonomi, siger Emil Sternberg, der er General Manager ved Media Trust Online.

 

Spar sammen til en ferie

De fleste af os kan relativt nemt lave eget budget. Det handler om at se sine konti igennem og finde ud af, hvad man bruger på husleje, licens, tv, mad, internet osv. og så sammenholde det med sine indtægter.

 

– Tit finder man ud af, at man bruger nogle unødvendige penge på småtterier her og der, og kan man finde bare 500 kr. om måneden, så løber det op i 6000 kr. på et år. De penge kan man spare op til en miniferie i for eksempel Barcelona eller Paris, siger Emil Sternberg.

 

– Det kan også være, at man finder ud af, at man betaler alt for meget til sit forsikringsselskab, så her kan også være mange penge at hente.

 

Kom let i gang

For at gøre det let at lægge dit budget fremover, har Monsar oprettet et budget-skema, som du ganske gratis kan downloade og bruge til at skabe overblik over din økonomi. Det finder du her: www.monsar.com

 

– Vi vil gerne hjælpe danskerne til en bedre økonomi, og her er budgettet altså et uundværligt værktøj. Så derfor denne lille sommergave fra os, slutter Emil Sternberg.

 

Læs også
Danskerne låner som aldrig før

Skemaet kan downloades gratis og uforpligtende på www.monsar.com

 

FAKTA

Monsar spurgte:

 

“Har du lagt et budget for din økonomi?”

 

Ja: 3075 (75%)

 

Nej: 1045 (25%)

 

Samlet: 4120

Læs også
Guide: Sådan finder du det bedste lån
Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…