Afsløring: Rejsende fra Schengen strømmer ind i Danmark med falske pas og papirer

collage

Især syrere og somaliere forsøger i stor stil med falske dokumenter at komme ind i Danmark via Københavns Lufthavn, og afsløringerne viser, at langt over halvdelen af de illegale indvandrere kommer fra Schengen-lande.

 

Det fremgår af en rapport fra Københavns Politis Dokumentafsnit i Københavns Lufthavn, og som Den Korte Avis har fået aktindsigt i.

 

Ifølge rapporten undersøgte Dokumentationsafsnittet sidste år 1.529 pas og dokumenter, og heraf var de 873 falske eller forfalskede og blev brugt af i alt 642 personer.

 

Af disse 642 personer var små 74 procent, eller i alt 474, kommet til København med fly fra et Schengen-land, og har altså uden nogen form for kontrol frit kunnet rejse ind i Schengen på deres falske pas og papirer.

 

Samtlige syrere og somaliere havde falske pas og papirer

Det er især syrere og somaliere, der ad denne vej  forsøger at komme ind i Danmark via falske og forfalskede pas og papirer.

 

Sidste år undersøgte lufthavskontrollen pas og papirer hos 162 syrere og 150 somaliere, og det viste sig at samtlige havde falske dokumenter.

 

Der ud over blev der sidste år taget 31 albanere, 29 nigerianere og 28 eritreanere med falske pas og papirer.

 

Kun toppen af isbjerget

Men de repræsenterer kun toppen af isbjerget. Det fremgår ikke af rapporten, men fakta er, som vi flere gange har skrevet her i avisen, at Københavns Lufthavn på af manglende ressourcer hos Købehavns Politi er en åben ladeport for illegal indvandring.

 

De politifolk, der arbejder i lufthavnen, skønner ifølge Dansk Politi, at mellem 10 og 70 illegale indvandrere hverdag strømmer ind i Danmark via Københavns Lufthavn.

 

Læs også
Dansk firma revolutionerer bagagehåndteringen i lufthavne

Forholdene komplicereres yderligere af, at Schengen-reglerne forbyder politiet at foretage regelmæssig kontrol af fly fra Schengen, da de har status som indenrigsfly, og det benytter folk med falske papirer i stor stil sig af til illegal indvandring.

 

Nogle af dem bliver ironisk nok afsløret, når de igen forsøger at komme ud af landet. Af rapporten fremgår det således, at lufthavnspolitiet i udrejsekontrollen sidste år pågreb 126 personer med falske pas og papirer, og som for de flestes vedkommende var på vej til Canada.

 

Kom til Danmark med forfalskede pas stjålet i Danmark

Danske pas er åbenbart en god handelsvare ude rundt omkring i de asylproducerende lande. I følge rapporten fra Københavns Politis Dokumentafsnit ankom der i starten af 2013 flere syrere og statsløse med forfalskede danske nødpas, der stammede fra et indbrud begået i Nordsjælland.

 

Men ellers var det sidste år italienske dokumenter, der var de mest populære eller måske de billigste. Således blev der beslaglagt 198 italienske dokumenter i Københavns Lufthav. Det drejer sig falske pas, falske ID-kort og falske opholdstilladelser, og er især populære hos somaliere, eritrianere, syrere og albanere.

 

Også svenske dokumenter er i høj kurs. Sidste år blev der i Københavns Lufthavn afsløret 117 misbrugte dokumenter, hvoraf de 106 i øvrigt var ægte bortset fra, at de blev brugt af en anden person end den, de var udstedt til. Brugerne her er ofte syrere, somaliere og irakere.

 

Ingen tiltro til EU’s ydre grænser

Læs også
Marokkaner skulle udvises for sex-overfald: Krævede 25.000 af politiet i lufthavnen – og fik dem

Hos Dansk Folkeparti understreger partiets retsordfører, Peter Skaarup, som har set rapporten, at den beviser, at man ikke kan have tiltro til EU’s ydre grænser.

 

”Årsopgørelsen fra politiet i Københavns Lufthavn dokumenterer med al tydelighed, at er behov for en markant skærpelse af kontrolindsatsen i lufthavnen, og at vi ikke kan have tiltro til, at EU’s ydre grænser alene er nok til at beskytte os,” siger Peter Skaarup til Den Korte Avis og fortsætter:

 

”Således står det sort på hvidt at læse, at over 73 procent af personerne med misbrugte dokumenter kommer fra et andet Schengen-land. De tal undergraver fuldstændig argumentationen fra alle de EU-jubelglade politikere, der desperat holder fast i, at kontrol ved de danske grænser ikke duer.”

 

”Men det kan gøre en forskel, og det viser tallene jo,” understreger Dansk Folkepartis Retsordfører og gruppeformand, Peter Skaarup.

 

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…