Skal danske kunder finansiere ATP’s britiske pensionseventyr?

LinkedIn

Danmarks største skattekiste har åbnet sig for britiske pensionsopsparere. I jagten på afkast af dine pensionspenge har ATP kastet sig ud i et britisk pensionseventyr. Det kan gå godt eller skidt – sådan er det jo med investeringer – men er det virkelig nødvendigt for at skabe afkast af dine pensionspenge?

Smartere og enklere pension er bedre

ATP mener, at de kan sælge deres danske pensionskoncept i Storbritannien, når blot de tilpasser det lidt til det britiske marked. NOW: Pensions hedder selskabet, der skal give ATP succes på de britiske øer. ”Smarter, simpler, better” er de hurtige ord der skal fange briterne.

 

Det er heller ikke falsk markedsføring, for ATP har rent faktisk i mange år vist, at de er smartere, enklere og bedre. Når det handler om pension for almindelige mennesker, så er det godt, at holde så enkelt som muligt med så lave omkostninger som muligt. Det har ATP leveret i Danmark i mange år.

Konkurrence på det britiske pensionsmarked

Når der så alligevel kan stilles spørgsmål ved, om det er en god idé at gå ind i Storbritannien med en stor økonomisk satsning, så er det blandt andet, fordi det kommer til at koste mange penge. Hovedmodstanderen er en bedaget britisk pensionsindustri med nogle meget ringe produkter, men med forholdsvis lave omkostninger nogle steder.

 

Konkurrence har det jo med at vække modstanderne, så de vil helt sikkert vågne op til dåd. Og de britiske pensionsselskaber er allerede klar til kamp – godt hjulpet af nye spilleregler for pensionsmarkedet i Storbritannien.

 

NOW: Pensions tilbyder briterne noget andet, end de er vant til, og spørgsmålet er, om det er muligt at vænne briterne til et nyt dansk produkt under disse markedsforhold.

 

Det er ofte jagten på et større afkast, der får ledelserne i finansielle til at kaste deres virksomheder ud i denne slags eventyr. Men måske er det snarere selve jagten end det endelige resultat, som tænder de måske lidt overmodige ledelser. Det er måske bedre at holde benene på jorden. Danske Banks eventyr i Irland er et godt eksempel på hvor galt det kan gå.

Usikker satsning bryder med gennemprøvet koncept

ATP har således sat en hel del prestige i denne satsning, og det bliver svært at standse projektet, hvis det går skævt, eller det måske bare ikke går så godt som forventet. Satsninger som “NOW: Pensions” har det med at udvikle sig væsentligt anderledes end forventet.

 

Inden ATP investerede penge og prestige i projektet burde selskabet måske have overvejet om NOW: Pensions ikke bryder med det gode gennemprøvede pensionskoncept om at gøre tingene enkelt. Denne britiske satsning er alt andet end enkel.

Ender ATP’s britiske pensionseventyr lykkeligt?

Der kan altså med rette sættes store spørgsmål til grundlaget for ATP´s britiske eventyr. Selvom ATP er dygtige, så er NOW: Pensions noget helt andet, end det ATP er gode til.

 

Har ledelsen i ATP fået storhedsvanvid, eller er det en god investering. Det får vi at se over de næste 5 år. Mit gæt er, at satsningen desværre bliver en klods om benet på en ellers helt suveræn dansk pensionsvirksomhed!

 

Kim Valentin

 

Læs også
Løkke: Senere pension skal ikke sænke skat

Finanshuset i Fredensborg

 

Kim Valentin skriver hver uge om skat, pension og privatøkonomi i ugebrevet FinansNyt. Få FinansNyt helt gratis

 

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…