Så ta’r vi den engang til for prins Knud – og så mig!

Her følger en lille korrektion til Henning Bergenholtz fra et øjenvidne til udtrykket “En gang til for prins Knud”.

 

På Falkonerscenen på Frederiksberg spillede man i 1958 den franske Sagan-ballet (efter Francoice Sagan). Den havde bl.a. en ret erotisk scene, som foregik langt til højre på scenen, som de kongelige tilskuere prinsesse Caroline-Mathilde og prins Knud ikke kunne se fra deres pladser.

 

Da direktøren for Falkonerscenen Blicher-Hansen bagefter spurgte, hvad de syntes om forestillingen, var det prinsesse Caroline-Mathilde, der sagde, at de ikke havde været i stand til at se denne berømte scene, hvorefter Blicher-Hansen tilbød at vise den igen. Det var således ikke prins Knud, men det var ham, der bagefter helt uretfærdigt blev gjort til grin i en revyvise i Cirkusrevyen 1959 – sunget af Birgitte Reimer: Så ta’r vi den engang til for prins Knud.

 

Reprise

Jeg var ansat som placeuse på teatret og satte mig ind i salen, da jeg fandt ud af, at man ville vise scenen igen, og desuden var journalist Arne Myggen også til stede. Vi var i alt en 6 personer i den ellers tomme sal.

 

Så når man siger: Så ta’r vi den engang til for prins Knud, plejer jeg at tilføje – og så mig! Det var en speciel oplevelse, men det var ikke prins Knuds skyld. Det var Blicher-Hansen, der insisterede på en genopførelse af den erotiske scene – som absolut ikke var så erotisk endda.

 

Jonna Vejrup Carlsen, global-alarm.dk

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…