Så høje er færdselsbøderne i Europa

colourbox
transportation and vehicle concept - parking ticket on car windscreen

En lidt for tung speederfod eller ulovlig overhaling er ikke bare farligt. Det kan også hurtigt komme til at tynge familiens feriebudget. Flere europæiske lande har nemlig igen i år hævet bødetaksterne for en lang række trafikforseelser forud for sommerens kør selv-ferier.

 

Det viser en oversigt over taksterne for en række trafikforseelser i 34 europæiske lande, FDMs tyske søsterklub ADAC har lavet.
Italien og Frankrig
Justeringerne betyder, at man i populære ferielande som Italien og Frankrig risikerer en ’hilsen’ på henholdsvis 135 og 170 Euro, hvis man kører 20 km/t for stærkt. Og overstiger man den tilladte hastighed med 50 km/t, begynder bødetaksterne i støvlelandet ved 530 Euro, mens den i Frankrig er 1.500 Euro eller 11.250 kroner.

 

”De fleste danskere kører bil på ferien. Men hvad enten man kører selv hele vejen eller lejer en på feriestedet, skal man naturligvis altid køre efter forholdene og overholde love og regler. Det kan dog ske, at man får en bøde. Og da bødetaksterne for en række forseelser i flere lande er højere, end mange måske er klar over, og myndighederne i flere lande kan opkræve bøder på stedet, kan bødeoversigten være en god hjælp,” siger jurist i FDM Dennis Lange.

 

Betaler man hele eller en del af bøden på stedet, er det dog vigtigt, at man husker at få en kvittering.

 

Rabat
Selvom bødetaksterne i flere lande kan være ganske høje, er det muligt at få rabat på forseelserne. I Spanien er der eksempelvis hele 50 procent rabat, hvis man betaler inden 20 dage. I Italien er rabatten 30 procent ved afregning inden for fem dage, mens man i Frankrig slipper med minimumstaksterne for en række forseelser, hvis man betaler inden 15 dage.

 

”Får man en bøde på ferien, skal man naturligvis betale den. Også selvom den først dukker op, når man er kommet hjem igen. Danmark har nemlig sammen med en lang række europæiske lande indgået en aftale om at udveksle bøder, der er højere end 70 Euro, og på sigt vil et EU-direktiv gøre det endnu sværere at gemme sig for udenlandske rudekuverter,” siger Dennis Lange.

 

Se hele oversigten over bødetakster i Europa på www.FDM.dk/love-og-faerdselsregler

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…