Rejseguide til Barcelona

Barcelona Strand
View to Barceloneta district and beach, Barcelona, Spain

 

 

 

Barcelona er det perfekte rejsemål, hvis du ønsker at kombinere strand, shopping og kulturelle oplevelser i en og samme destination. Byen er hovedstad i den spanske region Catalonien og er Spaniens næststørste by, kun ovegået af hovedstaden Madrid.

 

Et godt tip, når du er turist i Barcelona, er at bruge din smartphone, når du skal finde informationer om offentlig transport eller booke bord på en restaurant. Barcelona Turisme har samlet en oversigt over Barcelona mobilapps, som lister en række nyttige applikationer til at gebærde sig i Barcelona.

 

Månederne fra april til juni og september til oktober er ofte behagelige, og den gennemsnitlige dagstemperatur i disse perioder ligger omkring de 18-26 grader. Hvis du ikke har lang tid til at opleve den smukke storby, eller hvis du gerne vil have et hurtigt overblik over byens attraktioner, er en guidet cykeltur absolut anbefalelsesværdigt. Der er flere forskellige udbydere, der tilbyder cykler og guides, som sikrer dig en tryg færd gennem byen, se bl.a. Cruising Barcelona eller Steel Donkey Biketours.

 

(Wilson Boutique)

 

Oplev byens attraktioner

Barcelona er især kendt for Antoni Gaudis eventyrlige arkitektur. Hans organiske, snoede og ofte farvefulde bygninger kan spottes mange steder rundt omkring i bybilledet. Af hans mest kendte værker kan bl.a. nævnes den berømte kirke la Sagrada Familia og Güell parken. Formålet med parken, som blev konstrueret i starten af år 1900, var at skabe et bolig- og haveområde for Barcelonas aristokrater. Der blev dog aldrig bygget mere end to huse i området, som derfor senere er fredet som parkområde. Mange sammenligner området med et eventyrland, hvilket skyldes Gaudis mange bølgede og farvede konstruktioner.

 

Det anbefales at time opholdet, så du er i byen under en af de mange begivenheder og festivaller, som Barcelona tilbyder. Sonar-festivallen er en elektronisk musikfestival, som løber af stablen i juni hvert år. Mercè er en stor gadefest, som fejrer efterårets kommen i september og La Fire per la Terra finder sted i slutningen af april, hvor folk i alle aldre og fra forskellig herkomst fejrer jorden og livet ved at plante træer.

 

Er du mere til fodbold, spiller FC Barcelona sæsonens sidste kamp i La Liga den 18. maj 2014 på det famøse stadion Camp Nou, som kan huse 100.000 tilskuere og som desuden indeholder et seværdigt museum for fodboldfans.

 

(Pulitzer Barcelona)

 

Læs også
Vi får at vide, at den muslimske kultur var en berigelse af Spanien – men sandheden er en ganske anden

Spis ude

Ønsker du et billigt og hurtigt måltid, bør du tage forbi Fastvinic, der har åbent fra kl. 12.00 middag til kl. 12.00 om natten. Restauranten serverer primært sandwiches og salater med ingredienser fra det catalonske køkken med et gennemsnitligt prisleje på ca. 50 kr. pr. sandwich.

Cera 23 er en spansk gastropub tæt på Ramblaen, og stedet serverer måltider i prislejet 100-200 kr. Restauranten ligger lidt skjult på en mindre synlig sidegade, men så snart man kommer ind, bliver man mødt af venlig betjening og en hyggelig indretning. Prøv bl.a. deres populære brombær-mojito og safran-is.

Den historiske restaurant Ca L’Estevet fra 1890 serverer både frokost og aftensmad. Restauranten er et yndet tilholdssted for kunstnere og digtere, og perfekt for dem, som elsker steder med bohemisk atmosfære. Køkkenet er catalansk, og retterne laves ud fra friske, sæsonbetonede råvarer.

 

(Ohla Hotel)

 

Bo behageligt

Det trestjernede hotel Wilson Boutique ligger centralt i Barcelona i bydelen Eixample tæt på den fornemme shoppinggade ”Passeig de Gràcia”, hvor man kan shoppe dyre mærkevarer. Den nærmeste metrostation ”Diagonal” kan nås på fem minutter til fods. Værelserne har aircondition, wifi, minibar, tv og værdiskab med mere. Hotellet tilbyder blandt andet 24-timers reception, fitnessrum, roomservice, vaskeordning og udlejning af cykler. Bygningen er fra 1970’erne, men blev totalrenoveret i 2008. Hotellet består af 57 værelser fordelt på 7 etager med elevator. Gennemsnitsprisen for et dobbeltværelse ligger på ca. 750 kr. per nat.

 

Pulitzer Barcelona ligger i den gamle bydel Ciutat Vella lige ved siden af den åbne plads ”Plaça de Catalunya”, hvor flere af Barcelonas store gader mødes, herunder Ramblaen. Den centrale placering gør, at mange af Barcelonas seværdigheder kan nås til fods. Ønsker man at benytte sig af offentlig transport ligger flere forskellige metrostationer blot et par minutters gang derfra bl.a. ”Catalunya” og ”Universitat”. Hotellet er firestjernet og tilbyder alle nødvendige bekvemmeligheder for at sikre tilfredse gæster. En af hotellets mange faciliteter er den stemningsfulde tagterrasse, som har åbent fra maj til oktober. Her kan man nyde sin favoritdrinks i de magelige lænestole efter en lang dag med sightseeing. Dobbeltværelser fås for godt 1500 kr. per nat.

 

Læs også
Nu er der igen politisk uro i Spanien. Valg den 28. april 2019

Femstjernet luksus får du på Ohla Hotel, som ligeledes ligger placeret i byens kerne, Ciutat Vella. På taget er der swimmingpool og solsenge med udsigt over den smukke gamle bydel. Hotellet har alt hvad hjertet begærer: Egen Michelin-restaurant og gastrobar, 24 timers roomservice, loungeområde på taget, fitnessrum, sauna samt cykel- og biludlejning. Det venlige personale står altid klar til at hjælpe gæsterne med deres ønsker og behov. Hotellet består af 74 værelser og et dobbeltværelse fås for ca. 2000 kr. per nat.

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…