Nyt eksempel: TV2 overtager venstrefløjens propagandasprog

For nylig skrev Den Korte Avis om, hvordan en TV2-journalist overtog et ord, som Enhedslisten konsekvent bruger for at genere de borgerlige.

 

Enhedslisten kalder dem aldrig borgerlige eller blå, men derimod ”højrefløjen”. Ordet skal ganske klart tjene til at få de borgerlige til at virke så højreorienterede som muligt.

 

De fleste journalister fastholder udtryk som ”de borgerlige partier” eller ”blå blok” eller bare partinavnene. Men den pågældende journalist på TV2 fulgte Enhedslisten i tykt og tyndt med ordet ”højrefløjen” – hver gang. Med de samme politiske undertoner, som når Enhedslisten bruger det.

 

Højre- og venstreekstremister

I lørdags kom så et frisk eksempel på samme fænomen. Endnu engang på TV2. Denne gang havde en journalist endda ladet sig inspirere af kræfter, der ligger endnu længere til venstre end Enhedslisten – helt derude, hvor kragerne vender.

 

Det skete i et indslag om sammenstød mellem ekstremister til venstre og ekstremister til højre i det indre København.

 

Til højre var det noget, der kalder sig Danmarks Nationale Front. De blev omtalt som ”højreradikale”, og det kan man vist også roligt sige, at de er.

 

”Antifascister” – goddaw do

Men så kom journalisten til de venstreorienterede, som kalder sig Antifascistisk Aktion. Her fik seerne intet at vide om, at der er tale om venstreradikale. Ja, de fik ikke engang en oplysning om, at der er tale om venstreorienterede.

 

De blev bare kaldt Antifascistisk Aktion og blev sågar i TV2’s egen fremstilling omtalt som ”antifascister”.

 

”Antifascister” er jo normalt et ord med en meget positiv klang. Men her er tale om venstreekstremister med vold, revolution og det hele. Når de kalder sig ”antifascister”, er det for at få deres rabiate aktiviteter til at tage sig mere tilforladelige ud.

 

Læs også
Hvornår går borgerlige politikere i flæsket på de politiserende røde journalister?

Det er almindelig kendt, at de er hyle hamrende venstreorienterede. Man må gå ud fra, at også journalisten har været klar over dette.

 

Alligevel valgte han altså at løbe med de venstreradikale ved at overtage deres eget skønmalende sprog og dermed hvidvaske deres holdninger og gerninger. Mens de højreradikale blev kaldt ved deres rette navn.

 

Hallo? Den Korte Avis kalder TV2

Så er det, at man må spørge:

 

Kan journalister på TV2 efter eget forgodtbefindende bare vælge at bruge venstrefløjens propagandasprog, når de skal orientere seerne? Vi taler om en offentlig TV-station med forpligtelser over for hele befolkningen.

 

Er der ingen redaktionssekretærer eller redaktører, der noterer sig den slags og får det korrigeret? Har man ikke nogen normer for, hvad journalisterne kan tillade sig i deres ordvalg? Eller er der ligefrem redaktionelt ansvarlige, der billiger denne brug af sproget?

 

Nu har vi to gange på kort tid hapset TV2-journalister i den slags stærkt politiserende navngivning af forskellige politiske kræfter. Hvad siger nyhedschefen, Jacob Nybroe?

Læs også
Regeringsforhandlingerne er ramt af store problemer – men Journalistisk Venstreparti prøver at hjælpe ’deres’ Mette
Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…