Kristne skolepiger tvunget til at konvertere til islam – de er nu Boko Harams “søstre” og bliver ikke frigivet

Boko Harams leder Abubakar Shekau har mandag udsendt en ny 17 minutter lang video, der viser de kidnappede skolepiger fra Chibok. Pigerne er blevet tvunget til at konvertere til islam, og på videoen er de alle klædt i islamisk abaya og er angivelig ved at bede.

 

Abubakar Shekau siger: “Disse piger, som I er så optagede af, dem har vi sat fri. VI har frigivet dem. Ved I hvordan vi har frigivet dem? De er konverteret til islam. De er muslimer.”

 

De piger, der ikke er konverteret til islam, vil han løslade, hvis Boko Harams fængslede medlemmer løslades og sættes på fri fod.

 

Dem, der er konverteret, derimod, betragtes som søstre.

 

Stor etersøgning er nu omsider i gang

Bornos guvernør Kashim Shettima sagde søndag, at man var på sporet af, hvor pigerne befinder sig. Landets præsident, Goodluck Jonathan, fortalte samme dag, at man ikke har præcise informationer om, hvor pigerne befinder sig, men sikkerhedsstyrkerne leder efter dem med fly og helikoptere.

 

Amerikanske eksperter gransker nu videoen i håbet om at finde indicier for, hvor optagelserne er foregået.

 

Udover USA har også Storbritannien og Frankrig sendt eksperter til landet de seneste dage for at hjælpe med efterforskningen. Også Kina og Israel har tilbudt deres hjælp.

 

Pigerne blev bortført fra en kostskole i Chibok, der ligger i den nordøstlige del af Nigeria, natten til den 15. april. Regeringen og hæren er blevet kritiseret for at have været for passive i de første uger, måske fordi det “kun” drejede sig om fattige piger.

 

Dette afførte adskillige demonstrationer fra oprørte borgere, men det var tilsyneladende først i forbindelse med afholdelsen af det indflydelsesrige World Economic Forum den 7.-9. maj, hvor regeringen bad USA, Storbritannien, Frankrig og Kina om hjælp, at der skete noget. De uger, der er forløbet siden den 15. april, kan gøre eftersøgningen vanskelig. Det frygtes, at flere af dem kan befinde sig i nabolande på nuværende tidspunkt.

 

Abubakar Shekau havde den 5. maj udsendt en video, hvor han truede med, at pigerne ville blive solgt som slaver og tvangsgiftet.

Læs også
USA støtter Israel mod EU

 

Slaveri er en del af islam

Han erklærede, at slaveri er en integreret del af islam. ”Vi vil holde jer som slaver (…)

 

Jeg vil bortgifte en pige på 12 år; jeg vil gøre det samme med en 9-årig pige, lige som det blev gjort med min moder Aisha, profetens kone. (…)

 

Brødre, skær halsen af de vantro, brødre, I bør fange slaver (…)

 

Jeg er den, der fangede jeres piger, og jeg vil sælge dem på markedet. Jeg har mit eget marked for salg af mennesker; det er ejeren, der befalede mig at sælge dem. Ja, jeg vil sælge pigerne, jeg sælger pigerne, som Allah sagde (…)

 

Jeg vil have, at I skal vide, at der er slaveri indenfor islam. Lad jer ikke narre af FN, der ikke er noget værd; jeg kalder dem absurditetens FN ledet af Ban Ki-Moon. Hvordan kan det være andet, når I påstår, at der ikke findes slaver? Hvorfor slagter I høns? Hvad er der galt i, at nogen siger, at der er slaver? Er døtre af slaver ikke slaver? Det er Koranen, der sagde det (…)

 

Læs også
Donald Trumps nye skattelettelser er godt nyt for verdensøkonomien

Der er slaver indenfor islam; I burde vide det. Profeten Muhammed tog selv slaver under slaget ved Badr. Han dræbte mange, og derfor vil jeg selv dræbe”.

 

Omfattende slaveri i Nigeria 

Det nordlige Nigeria har med sin placering ved de gamle islamiske karavaneruter mod nord en lang tradition for slaveri. Også i dag er slaveriet udbredt i landet – ifølge Walk Free er der omkring 700.000 slaver i Nigeria.

 

Slaveriet indenfor islam har stået på siden 600-tallet, altså knap 1400 år. Mere end 17 millioner afrikanere er blevet taget som slaver.

 

Se en kort video med de kidnappede piger her:

 

 

Læs Kirsten Valeurs bog om det højaktuelle emne:

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…