Hun faldt bevidstløs om – se, hvor afstumpet folk reagerede

Maggie O’Connor på 26 år gik tur med sin hund Dillion i en park. Maggie er epileptiker og fik undervejs et anfald, så hun mistede bevidstheden og faldt om.

 

Da hun vågnede, stod der to mænd lige foran hende og filmede hende grinende med deres mobiltelefon.

 

De syntes åbenbart, at det var vældig morsomt, at der løb blod ud af hendes mund, fordi hun havde bidt sig selv i tungen, og at hun havde tisset i bukserne – hvilket sker ved en del af sådanne anfald.

 

Hun var helt fortumlet efter anfaldet og ude af stand til at reagere. Hendes ben lystrede hende ikke, og hun kunne ikke sige en sammenhængende sætning.

 

Men det så de to med mobiltelefonerne kun som en ekstra mulighed. Den ene stak sin telefon helt op i ansigtet på hende for at få et nærbillede, hvilket hun af gode grunde oplevede som meget ydmygende.

 

Det var først, da hunden Dillion begyndte at knurre, at han stoppede. Det sidste, hun hørte dem sige, da de løb væk, var: ”Hun fucking pissede i bukserne, ha.”

 

Ekstrem mangel på indlevelse

De to mænds adfærd er udtryk for en ekstrem mangel på empati – altså indlevelse i en andens situation.

 

De var ravende ligeglad med, at hun havde det dårligt og trængte til hjælp. Det eneste, de åbenbart havde i tankerne, var at få lavet en ”sjov” video, som de kunne dele med deres venner og måske lægge ud på Facebook.

 

Denne form for afstumpethed breder sig i tiden.

 

Blod, tis og andre spændende effekter

Læs også
I dag for 25 år siden blev den første sms sendt

Der er dem, som nærmest ser verden gennem en smartphone. Forholdet mellem mennesker bliver mindre vigtigt – det vigtigste er, at man kan lave en optagelse af, hvad der foregår, som man så kan høste anerkendelse for.

 

I stedet for kvaliteten af den menneskelige kontakt bliver det mere afgørende, hvor mange ”likes” (”synes godt om”), man kan få ved at lægge et billede eller en video ud.

 

Så da Maggie havde brug for menneskelig hjælpsomhed, blev hun i stedet udsat for to typer, der så hende som ”godt stof” til en video. Med blod, tis og andre spændende effekter.

 

Mødre

Tendensen findes også i andre udgaver. Den Korte Avis har for eksempel skrevet om nogle mødre, der har så travlt med at lægge video-optagelser af den nyfødte ud, at de forsømmer kontakten med barnet.

 

Stort set alle kender i dag til situationer, hvor folk sidder med næsen nede i hver deres smartphone, frem for at forholde sig til hinanden og lytte til hinanden.

 

Men behandlingen af en forsvarsløs person som Maggie har selvfølgelig en langt mere alvorlig karakter.

Læs også
Vidner til vold vælger ofte at blande sig

 

Ingen greb ind

Bedre blev det ikke af, at ingen af de mange forbipasserende i parken reagerede på hendes ubehagelige og ydmygende situation. De hverken spurgte eller greb ind.

 

Sådan er det heldigvis ikke altid. Der findes hjælpsomme mennesker, som resolut træder til i en situation som denne. Det kan epileptikere også tale med om.

 

Men der er for mange tilskuere af typen: ”Jeg-må-hellere-passe-mig-selv-for-jeg-ved-jo-ikke-hvad der-foregår”.

 

Og så er der altså dem, der synes, at et epileptisk anfald er rigtig god underholdning på video.

 

(Kilde: Daily Mail)

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…